David Ronaldo & the Dice en Red Red kapen jazzclub

Twee van ‘s lands beste rootsgroepen delen op 2 november 2024 het podium van de legendarische Hnita Jazz Club in Heist-op-den-Berg.

David Ronaldo & the Dice en Red Red kapen jazzclub

Dat zijn dan meteen drié goede redenen om af te zakken naar “Hest”, want behalve de twee bands is ook de locatie zelf, de Hnita-hoeve, een goede reden om een keer af te zakken naar de Zuiderkempen. Deze omgebouwde langgevelhoeve uit het begin van de twintigste eeuw herbergt één van de oudste jazzclubs van het land. De oergezellige hoeve-annex-kroeg werd na een grondige renovatie twee jaar geleden opnieuw in gebruik genomen, en verwelkomt sindsdien niet alleen binnen- en buitenlandse jazzartiesten, maar ook heel wat indiebands en bluesacts.

De bandleden van Red Red delen onmiskenbaar een voorliefde voor rootsrock, maar zijn tegelijk ook actief in soul, jazz, wereldmuziek, klassieke rock-‘n-roll en hiphop, en verwerken elementen uit die genres in een stevig gestoffeerd groepsgeluid. Hun hybride stijl – zelf noemen ze die ‘psychedelic turntable blues’ - is dus geen lukraak samenraapsel van leuke ideetjes, maar hangt nauw samen met de achtergrond van de muzikanten. Dat resulteerde in het najaar van 2023 in een geweldige debuutplaat, maar ook live staat de band garant voor vonken en vuur.

Net als David Ronaldo & The Dice, trouwens. Met passages van onder meer The Black Crowes, Blackberry Smoke, Robert Jon & The Wreck en Marcus King mogen de Belgische liefhebbers van de betere blues-, roots- en southern rock dit jaar natuurlijk niet klagen, maar er kan er altijd nog eentje bij. David Ronaldo & The Dice laten hun eigen nummers klinken als vergeten parels van The Allman Brothers Band of Gov’t Mule, en klassiekers uit de southern rock alsof ze die zelf geschreven hebben. Hoe dat live klinkt, kon u vorig jaar al horen op 'Burning (A)live'.

Tickets kunt u via deze link kopen.

6 oktober 2024
Marc Goossens