daPremière: Classic Water - Heart To Move

Classic Water opent de ogen op nieuwe single.

De Nederlandse indieband Classic Water, passeerde al eens eerder op deze pagina’s met het donkere It’s Never Easy, het intimistische Living Likeness en de bloedmooie debuutsingle Carthage. Op nieuwste single, Heart To Move ziet de band de realiteit onder ogen. Heart To Move is immers het verhaal over iemand die gevangen is in de verhalen die hij zichzelf voorhoudt; dermate veel dat hij zich niet meer kan losbreken uit het grijze gebied tussen leugen en waarheid. Wanneer het noodlot toeslaat, wordt de verteller geconfronteerd met de kloof tussen zijn hersenspinsels en de echte wereld.

Muzikaal past de nieuwe single, die morgen uitkomt, perfect bij een lange autorit door een land als Zweden waar men het concept “autostrade” niet helemaal gesnapt heeft, maar waar je toch lekker kan karren omdat de mensen er nu eenmaal verder uit elkaar wonen. Rijdt u liever met de trein, dan kan dat zeker ook.

Heart To Move is de laatste single voordat het debuutalbum ‘Concrete Pleasures’ op 12 maart in de digitale schappen ligt. De videoclip geeft een kijkje in de Zweedse studio waar de plaat is opgenomen en laat zien hoe het opnameproces gepaard gaat met frustratie, kameraadschap, verveling en plezier. En kijk: wij hebben die nu al in première voor u:

11 februari 2021
Marc Alenus