Brugge troosthoofdstad 2022

Dit jaar strijkt Reveil opnieuw neer in meer dan honderd Vlaamse begraafplaatsen.

De lokale troostconcerten op 1 november tussen 17u en 18u zijn op korte tijd een nieuwe traditie geworden in Vlaanderen. Na Kortrijk en Leuven, is dit jaar Brugge de troosthoofdstad van Reveil.

Al sinds 2020 doorloopt Brugge als allereerste Belgische stad het ‘Compassionate City’-traject. Hiermee wil de stad de inwoners duurzaam ondersteunen bij rouwverwerking en verlies. Dit leidde al tot verbindende projecten als het Knooppuntenfestival en de ‘Public Health Palliative Care International’-conferentie.

De samenwerking wordt nu verdergezet met het Reveil22 Slotmoment, een live tv-uitzending vanuit Brugge. Artiesten als o.a. Raymond van het Groenewoud, Axelle Red en Marble Sounds (lees hier onze recensie van het recente album) spelen tussen 17u en 18u een ingetogen troostconcert vlakbij de nieuwe begraafplaats in Sint-Kruis. Maud Vanhauwaert en Brugs stadsdichter Seckou Ouologuem brengen troostende poëzie. Bisschop Lode Aerts en Imam Khalid Benhaddou debatteren over wat we van elkaars cultuur kunnen leren.

Meer info hier.

 

16 oktober 2022
Marc Alenus