Brent Beukelaer is de uitgelezen man

Brent Buckler heeft ook een Nederlandstalig alter-ego.

Brent Buckler kent iedereen als de warme stem van The Radar Station, winnaars van De Nieuwe Lichting 2020 en verantwoordelijk voor het prachtige album ‘Life Inside A Tornadeo’. Maar als Brent Beukelaer werkt hij ondertussen al jaren aan een Nederlandstalig album en dat zit er deze zomer aan te komen.

Als eerste tipje van de sluier krijgen we De Uitgelezen Man, een single die de sfeer uitademt van de eerste folkboom uit de jaren zeventig waarin acts als Madou, RUM en Lieven Coppieters het genre tot hoge hoogten stuwden. Maar door het gebruik van accordeon en meer moderne technieken doet het Nederlandstalige werk ook denken aan het werk van jongere wolven als Ambrozijn en Soetkin Collier die vijfentwintig jaar later het genre fris hielden.

We zijn benieuwd of we nu, weer twintig jaar later, opnieuw een folkboost krijgen in navolging van deze plaat. Wij zijn alvast erg gecharmeerd door de geheel eigen wereld die Beukelaer schept op deze eerste, poëtische track die het genre weer in een nieuwe richting stuurt.

1 maart 2021
Marc Alenus