Affiche Desertfest volledig!

Nog voor de start van het nieuwe jaar heeft het festival het huiswerk volledig klaar.

Met andere woorden: de affiches van zowel Desertfest Gent als Antwerpen zijn compleet.

In Antwerpen werden er in twee stappen nog eens bands toegevoegd. Eerst was er de reeks met Lucifer, Tons, Steak, Mr. Bison, Plainride en het Gentse Pink Room. Sinds gisteren zijn daar nog enkele bijgekomen: het Poolse Weedpecker, het Oekraïense Somali Yacht Club, Incantation, Slomatics, Wucan, Spaanse furie Rosy Finch en het Brusselse My Diligence, dat het succesvolle album 'The Matter, Form And Power' voorstelt. We noteren wel één annulatie: die van Mothership, maar dat maakt de line-up er niet minder indrukwekkend op!

Vreemde eend in de bijt lijkt Pink Room, maar die hebben iets speciaals in petto voor het woestijnvolk. De band zal de Black Sabbath-klassieker 'Paranoid' (1970) namelijk integraal coveren. Pink Room brengt daarvoor een tros muzikale vleermuizen mee: Bart Baele (SPEEDOZER, Ndugu, Tubelight), Jelle Denturck (DIRK., Protection Patrol Pinkerton), Lynn Claus (Ponykamp, Mother), Willy Organ en Wim Segers (Compro Oro, PAARD.). 

En het goede nieuws is dat ze zowel in Antwerpen als Gent zullen spelen, in Gent zullen ze trouwens geflankeerd worden door de eerder al aangekondigde Candlemass, Coven, Celeste, The Devil's Trade, Steak, Tau & the Drones of Praise, Ggu:ll, Elder, Pallbearer, Envy, Monolord, Regarde Les Hommes Tomber, Bossk, Wyatt E, Orange Goblin en Irist.

Gent is een eedagsevenement. Noteer hiervoor 30 oktober. In Antwerpen gaan ze door van 14 t/m 16 oktober, via de webstek van Desertfest kan je ondertussen ook de dagindeling raadplegen en kiezen voor een dagticket. Wie trouwens tickets wil scoren, kan beter niet te lang wachten.

31 augustus 2022
Bert Gysemans