Stoemp: Meltheads, The Christian Club - Clash der Nieuwe Lichting

Brussels Beer Project, 10 november 2022

Stoemp: Meltheads, The Christian Club - Clash der Nieuwe Lichting

Veel jong geweld in het BBP, Brussels Beer Project, in de hippe Dansaertwijk. Een bont allegaartje van twintigers tekende present, op enkele boomers na dan. Zij,kozen allemaal terecht voor de naïeve jonge onschuld in plaats van de voorgekauwde mopjes in de finale van DSMTW.

De toon werd gezet door de zweverige en duistere folkpop van The Christian Church. De Brugse groep rond singer-songwriter Lucca Missiaen dompelde het publiek onder in een warm muzikaal bad. De link met The National was nooit veraf en we ontwaardden zelfs een zweem Tindersticks. Mooi. De kerk van Duyster wint vast en zeker wat nieuwe jonge zieltjes.

Na een snelle soundcheck, waarbij het leek of het startschot al was gegeven, werden we teruggekatapulteerd naar de late jaren zeventig. Op de tonen van een instrumentaal Daar Gaat Ze was het tijd om de vier jonge honden van Meltheads in de Brusselse losloopweide te laten aandraven.

Een stevig I Wanna Be A Girl zette meteen de toon voor een strak concert. De runners-up van Humo’s Rock Rally verzilverden duidelijk die tweede plek voor een portie goud. Met een hoge notering in de Vox-lijst van Radio 1 en een eerste plaats in de Afrekening zijn ze helemaal klaar om muzikale potten te breken.

Het donkere Naïef werd door iedereen meegezongen en lijkt nu al een Belpophit in wording. Frontman Sietse Willems leek een flinke portie Brown Sugar van Mick Jagger zelve te hebben opgelepeld, want zijn energie was niet te stuiten. Naast rock-'n-roll was een portie Decent Sex ook voorhanden. En zo werd het Brussels bierhuis een tempel der rauwe liefde, of zoals zij het zelf noemen: een Disco Of L’Amore.

Amen.

12 november 2022
Katleen Laeremans