#OLT24 - Think Of One - Fotoreportage

Openluchttheater, 18 augustus 2024

#OLT24 - Think Of One - Fotoreportage

Dat Think Of One terug is na een lange afwezigheid, kon u al eerder lezen in deze kolommen. Na “een breakske van vijftien jaar” staan ze er terug alsof ze nooit gestopt zijn. Wie niet de kans kreeg om de band in het voorjaar in De Roma te zien, kon de schade ruimschoots inhalen in OLT Rivierenhof.

De Brusselaars van M.Chuzi mochten de avond openen en deden dat met verve. Ze overgoten het al aardig volgelopen amfitheater met een zelfverklaarde “Afrogroovesaus”: Afrika vermengd met grootstedelijk Brussel. De jongens hebben duidelijk iets met sauzen. Een blik op de discografie leert ons dat we kunnen kiezen uit nummers als Samurai, Pickels, Tzatzìki en Sambal. De Jeroen Meus in ons staat meteen op scherp voor dit kruidige stoofpotje van smaken.

Enkele dagen terug zagen we de heren Tomas De Smet (bas) en Roel Poriau (drums) nog aan het werk als ritmetandem voor Laïs op Parkpop Mechelen. Vandaag stonden ze met David Bovée op gitaar te blinken op het podium van - het moet gezegd - misschien wel de gezelligste festivallocatie van Antwerpen en verre omstreken. Ook Jovinha Rocha en Zulema Hechavarria Blanco tekenden present om de vocale honneurs waar te nemen en een aanval in te zetten op de dansbenen met Tahina, Tirar Onda en Demasiado Coražon (Too Much Heart).

Ook Feira De Mangaio liet de vlam deftig in de pan slaan. De waarschuwing om goed op je drankje te letten, als je even naar ’t wc moet (Mon Verre) sudderde weer in een vette dubreggaevibe. Hakim Bouanani op viool gaf extra schwung aan den Antwaarpse Shaâbi  die naadloos overging in J’etais Jetee. Bang of “het verhaal van het sjakoske” en bangmakerij kreeg een stukje human beatbox mee door MC Palito. Met Motorcycling Mozes en Chrome Jesus werd dan weer een andere punky-jazz-gezicht van Think Of One belicht. Paletó en lovesong Goe Voor Mij mochten vanavond het licht uitdoen.

Nu is het wachten op het beloofde nieuwe werk van de groep. Vol Borgerokko-Beats die in ’t Stad zomaar uit de lucht te plukken zijn. Dat het een goeie oogst mag zijn.

Think Of One, Chuzi @ OLT - 18/8/24

 

21 augustus 2024
Patrick Van den Troost