Oh Wonder - Stunt

Ancienne Belgique, 6 juli 2022

Oh Wonder - Stunt

Het was iets meer dan twee jaar wachten op dit concert. Maar fans van het eerste uur hebben zich niet laten afschrikken en stonden front row luidkeels mee te zingen om hún band te steunen.

Laat ons toch nog even terugkeren naar maart 2020. Het covid virus neemt vliegensvlug de wereld over en her en der worden diverse maatregelen afgeroepen. In België was één van die maatregelen een per direct verbod op massa bijeenkomsten. En laat dat verbod nou net samenvallen met de dag waarop het Britse Oh Wonder hun wereldtournee op gang wou trekken in de AB. Crew, gear en band waren ter plekke en dienden halsoverkop alles opnieuw in te pakken. Bestemming: huiswaarts!
Fast forward naar het heden en het is dan eindelijk zover. Oh Wonder staat in de AB voor een net niet volledig uitverkochte zaal.

Het Britse Oh Wonder bestaat uit het duo Josephine Vander Gucht en Anthony West, die in het leven naast de schijnwerpers een gelukkig getrouwd koppel vormen. En dat zorgt voor veel materiaal om liedjes te schrijven, waarvan het publiek in de AB een selectie te horen kreeg. De set werd afgetrapt met Better Now. Een nummer dat reeds dateert van 2019, maar dat het publiek direct mee had in de reis door 7,5 jaar Oh Wonder.

Nummers uit de beginjaren zoals Without You en Livewire onderscheiden de fans van het eerste uur, met de nieuwkomers. Maar ook deze laatsten kwamen aan hun trekken met oa Rollercoaster en 22 Break uit het break-up album dat in 2021 werd uitgebracht. En ook het splinternieuwe Magnificent en Fuck It I Love You, uit het toekomstige album '22 Make', passeerden de revue. Oud en nieuw sloten naadloos op elkaar aan en hadden vanaf de eerste noot het volledige publiek in hun macht.

Een duidelijke rode draad doorheen de bandgeschiedenisles, was de energie en opgewektheid van Vander Gucht die van het podium spatte en niemand onberoerd lieten. Breed glimlachend huppelde ze met momenten over het podium om het publiek zonder enige moeite nog meer op te zwepen. De non verbale interactie met het publiek gaf dat extra schepje bewondering en de gekke bekken zorgden ervoor dat het publiek haar volledig in hun harten sloot.

Na meer dan twee jaar wachten, werd Oh Wonder tijdens hun optreden van begin tot einde op handen gedragen en er werd meer dan luidkeels meegezongen. Oh Wonder-veteraan of maagd, het was één groot feest. En hoewel het concert net niet volledig was uitverkocht, toch deed het aanwezige publiek de AB en zijn directe omgeving op zijn grondvesten daveren. Het zou ons trouwens niet verbazen als menig fan zijn stem heeft achtergelaten in de iconische AB.

De komende dagen zijn voor Oh Wonder de laatste concertdata gepland tijdens dit Europese deel van hun Wear Your Crown Tour. Daarna nemen ze even een welverdiende pauze en willen ze verder werken aan het aankomend album. Maar voor wie zin heeft in een tweede Belgisch optreden of indien je toch eens zelf wil zien wat er nu zo bijzonder is aan deze band: op zaterdag 9 juli 2022 staat de band om 18u10 op het Cactus Festival te Brugge. En ja hoor, er zijn hiervoor nog tickets te verkrijgen via deze link.

7 juli 2022
Marjolein De Smet