High Hi + Rumours - DOK deed deugd

Dok Gent, 28 augustus 2020

High Hi + Rumours</b> - DOK deed deugd

Elf maand geleden schreven we een stukje getiteld “Het doek over DOK”. Maar zeg nooit nooit, want ook deze zomer is de concertlocatie aan de Gentse havendokken op de valreep terug. Democrazy organiseert er tot oktober een dik dozijn corona-proof concerten. Rumours en High Hi mochten gisteren de spits afbijten.

Begin dit jaar verscheen de tweede ep van Rumours, toepasselijk ‘How Many Roses’ getiteld, want zangeres Hannah heeft een passie voor bloemschikken. Door het de lockdown kreeg de band niet echt de kans om de nieuwe songs op het publiek los te laten. Het speelplezier droop dus van het kwartet nu ze eindelijk weer het podium op kunnen. Drie kwartier lang deed Rumours ons met vrolijke dansdeunen de voorbije vijf maanden een beetje vergeten. Het klonk allemaal schatplichtig aan bands als Chvrches, maar toch zagen we alle voetjes in de bubbel vrolijk meewiebelen.

Hoezeer Democrazy ook hun best hadden gedaan om de setting zo aangenaam mogelijk te maken, toch bleef het jammer dat je vanop afstand braafjes moest blijven zitten (met mondmasker). Tegen de achtergrond van de bootjes aan de kade, hadden we bijna het gevoel dat we met gepensioneerden aanbeland waren op de zonsonderganganimatie van een cruiseschip. Elke bubbel had zijn eigen fake grasmatje van twee vierkante meter en een houten krat als salontafeltje. Drankjes werden met een QR-code besteld en in de bubbel bezorgd. Zelfs de merchandise werd zo besteld. Enkel een knopje om plectrums of setlists te bedelen ontbrak nog. Kortom, prima en veilige organisatie. Toch bleef het een beetje “Ik zat erbij en ik keek ernaar”, ook bij High Hi.

Die laatsten brachten nieuwe plaat ‘Firepool’ uit op de dag dat de lockdown inging. Dus ook dit trio stond te popelen om de songs eindelijk eens live te spelen. De setlist bestond dan ook uit het volledige album. Uit het vorige werk werden enkel Madison en Baseball Fight nog opgediept. Sinds ze in 2014 opvielen in de Rock Rally en een jaar later 'De Nieuwe Lichting' haalden, timmerde High Hi gestaag verder aan de weg. Nadat ze zowat het hele voorjaar 'De Afrekening' domineerden met de single Daggers, had deze festivalzomer misschien wel het moment van de grote doorbraak moeten worden. Helaas moet de band het stellen met een handvol optredens voor telkens een handvol bubbels. Beetje eighties, beetje nineties, beetje van DIIV geleende riffs, het ging er bij het hongerige Gentse publiek allemaal gretig in.

Als we nog eens een lijstje van DOK-hoogtepunten moeten maken, is de kans klein dat deze passages van Rumours of High Hi dan nog zullen nazinderen, maar zoals Democrazy het zelf postte na afloop van de avond: dat deed deugd!

Rumours en High Hi staan op donderdag 10 september in het Openluchttheater Rivierenhof, de nazomerconcerten van Democrazy vind je op hun website.

29 augustus 2020
Christophe Demunter