Robin Proper-Sheppard (Sophia)

Ook voor Robin Proper-Sheppard was het een zwaar jaar. Vijftig concerten zien vervliegen is hard. Maar voor 2022 staan er weer veel op stapel. Dus er is hoop. 

Beste albums?

Arab Strap – 'As Days Get Dark'

Mogwai – 'As The Love Continues'

Nick Cave / Warren Ellis - 'Carnage'

The War on Drugs - 'I Dont Live Here Anymore'

The Weather Station – 'Ignorance'

Beste song?

Wat is het beste concert dat je gezien hebt?

Ze waren allemaal zo fucking goed.

Float Fall – Les Nuits Botanique, Brussels

Girls In Hawaii - Leffingeleuren Festival

Nordmann - Leffingeleuren Festival

Whispering Sons – Metropol, Berlin

Van welk geannuleerd optreden heb je het meeste spijt?

Dit klinkt waarschijnlijk bijzonder egoïstisch (het spijt me, ik ben gewoon eerlijk), maar de zowat vijftig (als het er niet meer zijn; ik ben de tel kwijt) concerten, die we hebben moeten annuleren. Maar dat zal voor zowat alle bands gelden, niet? Het was gewoon moeilijk om zo uit te kijken naar een komende show, terwijl ik wist dat onze shows waarschijnlijk zouden worden geannuleerd, net als die van andere bands/vrienden, die ik had gehoopt te kunnen zien. Ik kijk zo uit naar 2022. Echt waar!

Mooiste stukje songtekst dat je bent tegengekomen?

Lucy Dacus – Thumbs

Zo rauw en eerlijk en diep. "This song kills me". Prachtig. (Ik heb er net nog eens naar geluisterd. Zucht…)

Wat moet er op muzikaal vlak veranderen?

Op muzikaal vlak? Hmmm, weet je, het is wat het is. (Vul de klassieke problemen met Spotify, die niet genoeg betaalt, etc. hier in). Daarnaast, maar nog steeds op muzikaal vlak vind ik dat Dunk!Records (België) een tweede vinylpers zou moeten krijgen en dat ze 7" vinyl moeten beginnen doen. Dat zou ik wel willen veranderen. Het zijn gewoon fantastische kerels en een prachtig bedrijf, waarmee ik heel graag werk. Dat ze veel succes mogen hebben in 2022.

Best playlist?

De Thistle List natuurlijk. En nee, niet omdat ze grote fans zijn van Sophia. (Ik volgde hen al nog voor ze Sophia in de lijst hadden gezet) Het is gewoon de enige playlist, die ik wekelijks check. Meer zelfs, negentig procent van de tijd dat ik niet zelf met muziek bezig ben, speelt hij in de achtergrond. Daar zit altijd wel iets nieuws tussen, waarvan ik weet dat ik er gek op zal zijn.

Wat verwacht je persoonlijk op muzikaal vlak van 2022?

Wie weet? Echt, wie weet? Ik werk volop in (en aan) mijn studio hier in Berlijn (Ik zou heel graag beginnen met 7" releases - hint hint, Dunk!), heb opnieuw opgenomen op Old Betsey Satan (The Flower Shop 8-Track) en ik probeer positief te blijven. Meer en meer shows worden bevestigd en ik weiger om de teleurstellingen van 2020/2021 invloed te laten hebben op 2022. Of tenminste, zo goed als dat gaat. Ik ben gezond, mijn dochter is gezond, mijn vrienden zijn gezond en we doen al wat we kunnen om ook zo gezond te blijven als we kunnen, zowel metaal als fysiek. Dat is al wat we kunnen doen, niet? Voor onszelf en voor wie op onz rekent. Het was zwaar, maar we geraken hier door. Echt waar, dat gaat lukken!

Veel liefs en tot gauw, R.

3 januari 2022
Marc Alenus