Lobke Van Gestel

Ze geeft de voorkeur aan werken met haar camera, maar af en toe waagt ze zich ook aan een recensie. 2021 door de jeugdige ogen van (lvg).

Beste albums?

Frank Carter & The Rattlesnakes - 'Sticky'

Architects - 'For Those That Wish To Exist'

Royal Blood - 'Typhoons'

Amenra - 'De Doorn'

Imagine Dragons - 'Mercury Act 1'

Het zijn stuk voor stuk knallers van albums, die mij in de greep hebben gehouden. Sommige zelfs bijna een heel jaar lang. Maar Frank Carter spant de kroon. Dat album zet ik bijna elke dag op repeat.

Beste song?

Het was een frisse wind voor de mannen van Royal Blood. Helemaal dansbaar en relatable voor wie met mentale problemen kampt.

Mooste artwork?

Balthazar - 'Sand'

Het is een beeldhouwwerk van een kunstenares uit Nederland. Hilarisch toch hoe het eruit ziet?

Knapste video?

Carter & co leven zich uit in een 2D-wereld. Er zitten ook een aantal grappige scenes in. Zoals wanneer hij eigenhandig het vorige album in de vuilbak deponeert.

Wat is het beste concert dat je dit jaar gezien hebt?

Sophia - Les Nuits Botanique – 11 september

Ik ben met weinig of geen verwachtingen vertrokken en werd gewoonweg weggeblazen. Het was ook mijn eerste niet-zittende concert zonder mondmasker en het voelde tegelijk enorm bevrijdend. Ship In The Sand kende ik van de cover van Marble Sounds en dat had ik totaal niet zien aankomen (ik wist niet eens dat het een cover was).

Van welk geannuleerd optreden heb je het meeste spijt?

Elbow - Vorst Nationaal - de datum is al zo vaak verplaatst dat ik het niet meer weet.

Ondertussen al zowat vier keer verplaatst. Hopelijk staat het nu vast, want dat nieuwe album lijkt zeker niet mis.

Mooiste stukje songtekst dat je bent tegengekomen?

"It’s okay to be not okay / It’s just fine to be out of your mind”

Omdat het de waarheid is. Laat iedereen gewoon zijn wie hij/zij wilt zijn. Wijze woorden van Dan Reynolds (Imagine Dragons).

Beste platenwinkel ?

Chelsea Records, Antwerpen

Die mens kan je met (bijna) alles verder helpen! Daarnaast ook altijd heel aangenaam snuisteren tussen de collectie platen. Ik kom er nooit met lege handen buiten.

Beste playlist?

'Radio 1 Wonderland: nieuwe muziek'

Ik ben niet zo'n playlist-persoon, maar deze heb ik toch in mijn bibliotheek staan op Spotify. Zo nu en dan, als ik mijn eigen lijst beu geluisterd ben zet ik deze op en dan ontdek ik altijd wel iets leuks.

Waarop ben je zelf het meest trots ?

Mijn (al dan niet traag) groeiende collectie platen en cd’s

Niet alles hoeft digitaal, he folks! Aan het kopen van een lp of cd heeft een artiest veel meer dan aan een stream op Spotify. Zeker in deze onzekere tijden. En daarbij is het een mooie extra in de kast!

Wat verwacht je persoonlijk op muzikaal vlak van 2022?

Ik verwacht een gigantische reeks inhaalconcerten en een knallende en zonnige Rock Werchter. En ik hoop dat we ons stilletjes aan terug meer op ons gemak kunnen voelen bij concerten.

16 december 2021
Lobke Van Gestel