Bert Gysemans

Imposante verschijning, maar de meest vriendelijke loebas op de redactie. Hij houdt van het meer stevige werk, maar heeft toch ook nog altijd oog voor al wat daarbuiten rondwaart. (bg) aan het woord over 2021.

2021 mocht dan misschien op het gebied van live muziek een dooie mus zijn, maar er zijn een heleboel albums uitgekomen, die wat mij betreft zeker en vast de zogenaamde “tand des tijds zullen doorstaan.”

Beste albums?

1. Domkraft - 'Seeds'

2. DVNE - 'Etemen Ænka'

3. Acids's Trip - 'Strings of Soul'

4. Monolord – 'Your Time To Shine'

5. God Is An Astronaut – 'Ghost Tapes #10'

De Belgen

1. Hippotraktor 'Meridian'

2. Killthelogo 'Reset'

3. It It Anita 'Sauvé'

4. Atomic Vulture - 'Moving Through Silence'

5. Splendidula 'Somnus'

Beste song?

Met stip.

Mooiste artwork?

Vreeme hoes die blijft hangen, spuuglelijk is en meer refereert naar een jarentachtigmetalband dan naar Sufjan Stevens & Angelo De Augustine.

Knapste video

Het Franse Hangman’s Chair portreteert in deze clip weer een reeks mensen aan de rand van de maatschappij. Muzikaal een heerlijk sluipend moordnummer. Het eerste album op Nuclear Blast records is er één om naar uit te kijken.

Wat is het beste concert dat je dit jaar gezien hebt?

The Ocean – Neue Gebläsehalle Neunkirchen (Gloomaar) - 13 oktober

Eigenlijk maakt het niet uit waar je The Ocean ziet. Zij stellen nooit teleur. Maakt niet uit in welke uithoek van de wereld, zij blijven vakwerk afleveren.

Van welk geannuleerd optreden heb je het meeste spijt?

Cowboys & Aliens – Brugge – vijfentwintigjarig jubileum

Net op de valreep niet kunnen doorgaan door de nieuwe regels. Spijtig, want ik denk dat band en publiek er meer dan ooit zin in hadden.

Wat moet er op muzikaal vlak veranderen?

Geteld worden in deze maatschappij met een degelijk vangnet. Het is dagdagelijkse kost dat het in de muziekindustrie fout loopt. Wel, doe er iets aan, te beginnen met een echte cultuurminister.

Beste platenwinkel

Zoveel om op te noemen, maar om in de regio te blijven. ik schipper tussen Bilbo in Leuven en Space Fuzz in Diest. De eerste toch voor het zeer uitgebreid assortiment aan scherpe prijzen, zichzelf tijdens de lockdown helemaal heruitgeonden, de tweede is een holy grail voor iedereen die iets zoekt in het stoner-, doom-, progrock- of spacerockgenre.

Beste playlist

Sorry geen playlist, tenzij mijn eigen random iTunes-playlist  (ja, ik werk er nog mee) die doorheen mijn bibliotheek op zoek gaat ook meetelt. In dat geval ‘Bibliotheek Bert‘.

Wat verwacht je persoonlijk op muzikaal vlak van  2022?

Optredens, Festivals, etc ... Dat waar we in 2021 welgeteld een dikke maand hebben van mogen proeven, maar dan een jaar lang met alles erop en eraan. En laat ons hopen dat de grote spelers van deze wereld ook wat ruimte laten voor de kleine garnalen.

21 december 2021
Bert Gysemans