killthelogo - Reset

Pias Records

Reset

killthelogo is de doorstart die .Calibre in januari van dit jaar heeft gemaakt. De teksten zijn bijna uitsluitend commentaar op overconsumering, onderbetaalde arbeid, complottheoriën, etc. Ze willen duidelijk een boodschap meegeven en dat doen ze dan op de tonen van keiharde hardcore.

Eerste singles Riot As One en Buy More Shit spreken al voor zich. Als je daar de boodschap niet kan uithalen, moet je dringend een opfriscursus Engels volgen. Niks mis mee. Alleen wordt na een aantal luistersessies het album zodanig eentonig dat het een straf lijkt te worden. Begrijp ons niet verkeerd: dit is geen slecht album... om één keer te beluisteren.

Inspiratie vond het gezelschap bij Rage Against The Machine, hetgeen vooral te horen is in The Deep State, goed voor een stevig potje headbangen. Ook bij de daaropvolgende nummers, Taxes en Boutique Pharma, spreken de titels weer voor zich. De eerste kreeg dan ook een stevige intro en schuwt de politieke beschuldigingen niet.

The Warehouse Moguls was voor ons één van de betere nummers. In dit geval is het moderne slavernij, die aan de kaak gesteld wordt. Met In The Factory (dat apart in de tracklist staat vermeld) een extralange outro gekregen. Van ons mocht het absoluut.

Iconoclast zorgt voor een frisse wind doorheen een reeks nummers, die steeds meer op elkaar beginnen te lijken. Het is fijn om daarin af en toe de stem van frontman Daniël Mies te horen. Het zorgt voor een aangename breuk in het harde werk. Bij Conspiracy en Fuck Your Data zijn ze ons helaas weer een beetje kwijt. Gelukkig weten ze die aandacht weer te vangen met Clear As Day, al duurt dat ook niet lang, want ondanks dat het nummer een intro heeft die een beetje buiten de lijntjes kleurt, wordt er snel naar dezelfde basis teruggekeerd. Tenslotte is er nog de negen minuten durende afsluiter Translucent, die ook van het begin af een zekere Tool-vibe in zich heeft, al zou dat ook met de lengte van het nummer te maken kunnen hebben.

Voor de liefhebbers staat er op de website een lijstje met boeken en ander materiaal, waaruit ze inspiratie voor de songs hebben gehaald. En er is ook nog een show die - voorlopig, rekening houdend met de komende maatregelen - gepland staat in de Ancienne Belgique op 3 december. En er zijn nog tickets beschikbaar.

26 november 2021
Lobke Van Gestel