Witvrouw - Much Closer

Witvrouw - Much Closer

De naam van de nieuwe band van Simon Witvrouw doet een tikje Afrikaans aan en dat is geen toeval.

In 2012 debuteert Simon Witvrouw met de band Mojostar. De band levert één album af. Een leerrijke ervaring en iets om op verder te bouwen, maar dan wel onder een nieuwe naam: Witvrouw. Een naam waarmee hij wil aantonen dat hij zelf zoveel mogelijk alles zelf onder controle wil hebben én een hint naar de muziek die toch wel enkele Afrikaanse invloeden bevat.

Maar niet alleen dat natuurlijk. Witvrouw is een kwartet en elk lid zet zijn stempel. Simon Witvrouw (Mojostar, Billie Kawende), Joachim Saerens (Selah Sue, Bai Kamara Jr.), Dre Pallemaerts (Novastar, Melanie De Biasio) en Bart Borremans (Isbells, Lucid Lucia) gooien dus funk, Afro, jazz, blues, roots, pop en reggae in de blender.

Dat was al zo op Start To Believe en dat is op nieuwe single Much Closer niet anders. Ook dat is een spannende mix waarvan fans van TaxiWars, Michael Kiwanuka, JJ Cale, late Miles Davis en Fela Kuti zullen smullen. Het is duidelijk te merken dat deze nieuwe band geen echte debutant is, maar een stel straffe muzikanten. Op 28 oktober volgt een naamloos debuutalbum. Iets om naar uit te kijken.

18 september 2022
Marc Alenus