WITVROUW - Start To Believe

WITVROUW - Start To Believe

Vier mannen vormen één vrouw.

De vier heren van WITVROUW, Simon Witvrouw (Mojostar, Billie Kawende), Joach Saerens (Selah Sue, Bai Kamara jr.), Dre Pallemaerts (Novastar, Melanie De Biasio) en Bart Borremns (Isbells, Lucid Lucia), kennen elkaar al  van op en rond het Lemmensinstituut te Leuven. De vrienden, zijn al jaren actief, maar bundelen nu de krachten, geïnspireerd door de visie van frontman Simon Witvrouw. “De wereldwijde pandemie en de oorlog in Oekraïne hebben het alleen maar duidelijker gemaakt dat verbinden met jezelf en anderen zo essentieel is, dat we allemaal naar een volgend niveau van bewustzijn moeten, willen we het  als mensen overleven”, legt hij uit.

En zo hoor je in de sound van de nieuwe band alle invloeden die de vier leden meebrengen: funk, Afro, jazz, blues, roots, pop en reggae. Die genres mixen wonderwel met elkaar en resulteren in een fris en internationaal geluid op eerste single Start To Believe, een single die meteen een oproep is aan iedereen om te geloven in zichzelf en de verbinding met alle andere mensen en het universum.

Op de website zijn nog een paar andere nummers te horen en ook op de socials kan je nog enkele nummers horen. Maar begin misschien met Start To Believe en de rest zal wel volgen.

4 juni 2022
Marc Alenus