Wardrobe - Vexed Question

Wardrobe - Vexed Question

Net terug uit vakantie hebben Johan Verckist en co een nieuwe single uit.

Net zoals Goldilocks en Dead End Kids is Vexed Question een voorloper van het derde album van Wardrobe, maar (surprise!) de band klinkt hier weer eens helemaal anders, maar voor de oudere fans: ook meer herkenbaar.

Dit keer geen overstuurde bluesgitaar of vette groove, maar eerder een terugkeer naar de strak geconstrueerde, maar tegelijk de nodige verrassingen bevattende songs waarvoor de band bekend staat. Balthazar meets The Van Jets zeg maar of cool meets sexy. Zoiets.

Zo is er aan de ene kant de ingehouden, wat koele zang van Verckist, terwijl er in het ritmepatroon een soort “clap” zit ingebouwd en er op de achtergrond watervalletjes uit de keyboard stromen. Halfweg doet de gitaar iets eigenaardigs en dan weer sleept de bas een versnelling uit de snaren. Er valt duidelijk heel wat te beleven tussen de inleidende drumroffel en het abrupte einde.

“The harder you try, the lower you fall” zingt Verckist ergens, maar dat geldt alvast niet voor deze single die ondanks zijn ingenieuze vondsten nergens geforceerd klinkt. Nee, “dansbaar” is een beter passend adjectief.

25 juli 2020
Marc Alenus