Wardrobe - Goldilocks

Wardrobe - Goldilocks

Wardrobe laat de spieren rollen op nieuwe single.

Gisteren kwam Wardrobe uit de kast met de nieuwe single Goldilocks uit. Het nummer is de eerste single van het nieuwe album ‘Jason’ dat dit najaar verschijnt en de kastdeuren vlogen meteen uit hun hengsels.

Met eerste single Goldilocks koos Wardrobe er immers voor om de live energie van de band te vertalen in de opnames. "De titel is losjes geïnspireerd op het zogenaamde 'Goldilocks Principle' dat aanduidt dat er na een zekere tijd altijd structuren ontstaan in chaos"  beschrijft frontman Johan Verckist. Het resultaat is een uptempo, fuzzy nummer waarmee Wardrobe meteen de toon zet voor het nieuwe album.

In het persbericht is sprake van “het hardste album dat Wardrobe tot nu toe gemaakt heeft”.  De band koos voor een stevigere sound ondersteund door een solide groove. Toch bleven ook de melancholische songs waar Wardrobe om bekend staat aanwezig, al kregen ze bewust een ander jasje aangemeten. Verwacht je aan verknipte beats en samples, stemeffecten, overstuurde drums en alles behalve organisch klinkende gitaren.

28 maart 2020
Marc Alenus