Wardrobe - Dead End Kids

Wardrobe - Dead End Kids

Nu we stilletjes aan terug keren naar de socialiteit, is het volgens Wardrobe tijd voor een nieuwe single en geef hen maar eens ongelijk nadat je hem hoorde.

De vorige single van Wardrobe, Goldilocks, die het tot hotshot op Studio Brussel schopte, kwam uit net na het uitbreken van de coronacrisis en brak ondanks de kwaliteit en de steun van Studio Brussel te weinig potten naar ons gevoel.

Nu is er Dead End Kids,  de tweede single van de te verschijnen langspeler ‘Jason’ en opnieuw barst de track van het hitpotentieel. De deur wordt vakkundig ingetrapt door een gruizige bluesrockgitaar en het pompende ritme mikt op de heupen, maar even later is het twijfelen of we met Warhaus dan wel met Wardrobe te maken hebben. Aan het eind van de track horen we een oud audiofragment van het einde van de negentiende eeuw.

Die clash aan stijlen is geen toeval. Frontman Johan Verckist verklaart: “Dead End Kids gaat een beetje over de clash de generaties die zich precies ijkt af te spelen als het gaat over thema's als milieu, economie en sociale gelijkheid. In de song vragen de jongeren aan de ouderen waar het nu eigenlijk misgelopen is met de wereld die ze nalaten. Het is mijn “Ok boomer” song.”

“De sample op het einde verwijst naar een wereld die er niet meer is en misschien maar goed ook. Het is eigen aan oudere generaties om heimwee te hebben naar het verleden waarbij ze nogal snel denken dat dat beter was.”

Johan Verckist en co. hebben dus weer een intrigerende en straffe single gemaakt. Stream hem op de dienst van je keuze of gewoon hier:

14 juni 2020
Marc Alenus