Vis à Vis - Black Panther

Vis à Vis - Black Panther

Vis à Vis gaat internationaal.

In oktober van vorig jaar stelden we het nieuwe project voor van het Brusselse goudklompje Chloë Nols. Zij profiteerde van de lockdown om Vis à Vis vorm te geven. Cassandra liet al één facet zien, maar met Black Panther toont ze weer een andere kant van zichzelf.

Met een première op Radio 1 ('Wonderland') en op de Spaanse nationale radio (Radio 3) belooft Black Panther een knaller te worden en eerder tekende Nols al een overeenkomst met het Zweedse showcasefestival Future Echoes. Een internationale carrière lijkt gelanceerd.

Meer uptempo en meer upfront dan op debuutsingle Cassandra, bezingt Nols in Black Panther de tumult rond een relatiebreuk, waarbij de hectische energie en chaos heling bieden. Valentijn mag dan aan de deur kloppen, Vis à Vis moet eerst nog haar zwart beest lossen!

Black Panther sluipt aanvankelijk nog behoedzaam dichterbij, maar na een dikke halve minuut schiet de elektronica heen en weer als gesplitste atomen in een kernreactor. De beats pakken zich samen als donkere wolken en daaruit lijken dan fijne straaltjes synths te regenen. Over dat alles zingt Nols, onverstoorbaar als een sfinx. Indrukwekkend.

De single kunt u hieronder al beluisteren. Komende woensdag kunt u op deze pagina's de clip in première aanschouwen.

14 februari 2021
Marc Alenus