Vijf woeste woestijnvossen voor Desertfest

Voorbeschouwing

Nu de volledige affiche van Desertfest rond en het volledige tijdsplan bekend is, kan het puzzelen beginnen. Wij bieden U graag, in twee stappen,  wat assistentie op uw zoektocht doorheen de vrij indrukwekkende affiche van Desertfest. Een eerste deel bieden we U graag meteen aan.

Voor wie de muziekscene zo’n beetje volgt zal het West-Vlaamse King Hiss zeker geen onbekende zijn. 2017 lijkt het jaar te gaan worden van de grote bevestiging; Graspop, Antwerp Metal Fest, Zwarte Cross, Alcatraz, Studio Brussel_airplay, een reeks shows met Epica en Channel Zero deze herfst en eerder dit jaar een eerste Europese toer achter de kiezen. Waar gaat dat eindigen?.  Wie nog mocht twijfelen aan de zeer verdiende plaats op de affiche, luister er ‘Mastosaurus’ nog maar eens op na. (zaterdag 14 oktober, Canyon Stage, 17h15)

Als donkere muziek in niveaus bestond, dan zou het Nederlandse Dool in de hoogste regionen uitkomen. Wat wil je met leden van Devil’s Blood in je band? In Nederland is frontvrouw Ryanne van Dorst  een bekend figuur, maar daarom neemt ze nog geen blad voor de mond. Onlangs annuleerden ze een show op een festival omdat dit door McDonald's gesponsord werd. Gelukkig voor Trix heeft het geen sponsordeal met een multinational zodat het optreden van Dool gewoon kan plaats vinden. (zondag 15 oktober, Canyon Stage, 18h40)

Black Lung is een trio afkonstig uit Baltimore, Maryland dat grossiert in psychedelische doom. Wie de band vorig jaar aan’t werk zag in Magasin 4 of op de Flanders Chopper Bash, weet precies wat we hiermee bedoelen. Alle anderen kunnen best het laatste album ‘See The Enemy’ even beluisteren.  De band heeft een voorliefde voor zwart-wit- en grijstinten. En laat ze daar nu juist in Antwerpen niet de enigen in zijn. (vrijdag 13 oktober, Vulture Stage, 21h40)

Church Of The Cosmic Skull zou wel eens de de verrassing van het festival kunnen worden. Het betreft een zevental (!) uit het Engelse Nottingham met een voorliefde voor Queen en Thin Lizzy, samengebracht door gitarist-zanger Bill Fisher. Het Hammond-orgel zal de fans van Black Mountain vooral plezieren en de vergelijking met die band vanwege de wisselende vocalen is dan ook niet veraf. (zaterdag 14 oktober, Canyon Stage, 18h40)

Van het Noorse Spidergawd hebben we nog iets tegoed, de afgelopen tour doorheen België was geen onverhoopt succes. Technische- en stemproblemen nekten de sympathieke Noren die buiten het land verder niets meer delen met Motorpsycho. Natuurlijk zal de link desondanks nog gelegd worden en dat is geen schande. Maar de muzikanten in Spidergawd hebben als prioriteit Spidergawd. Wij allen hopen op een indrukwekkende show, net voor The Melvins het Canyon-podium op mogen.  (zondag 15 oktober, Canyon Stage, 22h15)

2 oktober 2017
Bert Gysemans