The Calicos - Heartbreaker

The Calicos - Heartbreaker

Zondagavond beslist een jury getooid met mondmaskers wie de winnaar wordt van Humo’s Rock Rally 2020. The Calicos, winnaars van de Rock Rally in 2018, zullen er ook zijn.

The Calicos verzorgden mee de soundtrack van de voorbije zomer met hun eerste grote hit Nova, met hun nieuwe single Heartbreaker willen ze, ondanks de titel, de zomer nog wat rekken, misschien wel tot in 2021 wanneer eindelijk hun debuutplaat zal verschijnen.

Heartbreaker werd, in tegenstelling tot Nova, een kamerbreed stralende, meezingbare popsingle, compleet met violen en de hele shebang. Verder weg van de War on Drugs-esque Americana kan de band niet reizen. Hun album belooft dus veelzijdiger en verrassender te worden dan gedacht.  

Misschien lichten ze nog meer sluiers op tijdens de finale van Humo’s Rock Rally die nu zondag wordt gestreamd en waarop de voormalige winnaars voor muzikaal vertier zullen zorgen op het grote podium. U kan de show volgen op de website van Humo. Zorg dat u tegen dan de tekst kent van Heartbreaker! De lyric video kan u daarbij diensten leveren:

Live kan je de band de komende weken hier zien:

23 okt De Witte Merel Lint
07 nov De Linde Haren
21 nov De Wildeman Herent
04 dec Kapel Herentals
17 dec Trix Antwerpen

16 oktober 2020
Marc Alenus