The Antler King - We Are

The Antler King - We Are

The Antler King doet dankzij deze nieuwe single ook belletje rinkelen over de taalgrens.

Na een goedgevulde speelkalender naar aanleiding van hun laatste album 'Ten for a Bird' was het voor Maarten Flamand en Esther Lybeert van The Antler King tijd om te werken aan een opvolger, maar toen… inderdaad: de lockdown.

Voor het duo, dat in het dagelijks leven ook een koppel is, was die lockdown niet meteen een nadeel. Al snel ontstond een eerste nummer en als bij toeval werd hen net op dat moment gevraagd door regisseur Geoffrey Enthoven om een nieuwe song te leveren voor bij de generiek van zijn televisieserie Unseen/ Invisible. En wat bleek? De lockdownsong We Are paste perfect bij de sfeer van de serie die vanaf eind november tot midden december te zien was op RTBF La Une.

We Are is een mijmerende, weemoedige song die zich langzaam laat kennen en dan onder je huid kruipt. De gitaar klinkt soms als iets van Ennio Morricone, de fluisterende, donkere stem van Lybeert en de intrigerende achtergrondgeluiden zorgen voor een beklemmend gevoel.

Het nummer gaat over de tijd die langzaam voortschrijdt, over ouder worden en samen alleen zijn; over niets doen; over keuzes die niet gemaakt kunnen worden; over verstilling.

20 januari 2021
Marc Alenus