Sohnarr - The Mermaids of Bergsjøn

Sohnarr - The Mermaids of Bergsjøn

We hadden Sohnarr willen boeken voor ons daFestival…

Eerlijk waar. Sohnarr, het nieuwe project van Patricia Vanneste (Balthazar), Tom Soetart (toetsen/ elektronica), Beatrijs De Klerck (viool); Adil Benhsain (altviool) en Sam Faes (cello)stond op ons verlanglijstje voor de line-up van ons eerste festival. Maar huneerste single duurde al dik tien minuten, dus hoeveel tracks zouden zij kunnen spelen in een lockdownsessie van een kwartier?

Niet veel, want ook haar tweede single, The Mermaids of Bergsjøn rondt vlotjes de kaap van de zes minuten. De track is dan ook geïnspireerd door een lange wandeling doorheen een oranje verlicht landschap in Noorwegen. Vanneste verdwaalde zelfs tijdens die trip toen de batterij van haar gsm het opgaf door de koude. Gelukkig werd ze geleid door de meerminnen in het meer van Bergsjøn.”

Dankzij de videoclip kan je mee wandelen met de violiste en dat zonder uit je kot te komen. Ondertussen kan je je laten onderdompelen in een weldoend warmwaterbad aan klanken. Muziek die je de tijd even doet vergeten.

In Noorwegen hebben ze trouwens een plaats gecreëerd waarin je je kan terugtrekken voor dit soort luistermomenten: de sjel. Momenteel is de sjel toe, maar misschien heb jij thuis wel je eigen sjel, je eigen persoonlijke plekje waar je veilig bent voor alle invloeden van buitenaf.

Patricia is benieuwd of je thuis zo’n plek, groot of klein, hebt. Een persoonlijke plek waar je rust en vrede vindt, waar je gewoon kan zijn en even verdwijnen. Als je die hebt en je deelt er een foto van, kan je misschien een vinylversie winnen van ‘Coral Dusk’, de debuutplaat van Sohnarr die er aankomt op 15 mei.

Hoe neem je deel? Plaats een foto van je persoonlijke “sjel” op Facebook en/ of Instagram met de hashtag #mysjel en tag de pagina van Sohnarr in het bericht (@sohnarrmusic). Ben je bang dat zo je sjel niet langer geheim is? Hou de beschrijving dan gerust vaag. Heb je geen idee wat een hashtag is? Mail dan gewoon je foto naar info@sohnarr.com. Alle foto’s zullen worden gedeeld op de facebookpagina van Sohnarr. Op 5 mei wordt de gelukkige winnaar bekend gemaakt.

8 april 2020
Marc Alenus