Slow Crush - Drift (Such Beautiful Flowers remix)

Slow Crush - Drift (Such Beautiful Flowers remix)

De remix van Drift van Slow Crush is het resultaat van isolement en conversatie.

Na zijn ep ‘Neon Gloom’ en zijn cover van the Stooges viel voor Donny Woestenborghs (ex-Midnight Souls nu Such Beautiful Flowers) alles eventjes stil door de coronacrisis. In een telefoongesprek met Jelle Ronsmans en Isa Holliday van Slow Crush, die hij al jaren kent en waarmee hij zijn roots deel in de Belgische punkscene, stelde hij voor om een van de tracks van Slow Crush te herwerken.

En dus terwijl Slow Crush hun single Reel uitbrachten, toog Woestenborghs aan het werk met Drift, een van de tracks van het prima ‘Aurora’. Het origineel liet Hollidays zang baden in een kolkend bad van woeste golven delay en reverb, dus wilde hij precies het tegenovergestelde doen en haar mooie zangstem vooraan zetten en de arrangementen er omheen spaarzaam en open houden, zodat ze langzaam een ingetogen crescendo van hoop werd.

De remix werd een paar keer heen en weer gestuurd en eindigde uiteindelijk in een track waar beide partijen blij mee waren. Het resultaat kan je hieronder beluisteren. De eenvoudige video heeft als thema “het gesprek”, het enige wat we elkaar konden bieden in de lange acht weken van de lockdown.

22 mei 2020
Marc Alenus