#SidGriffin - The Unclaimed - Time to Time (1980)

#SidGriffin - The Unclaimed - Time to Time (1980)

Sid Griffin. Wie? Wel, een gitaarmens uit de VS die naar Europa verkaste en die niet snel stilzat en behoorlijk wat projecten aan de gitaardegen reeg en intussen vooral actief was als schrijver-biograaf.

Ze bestaan nog en klinken anno 2022 nog steeds alsof ze in een garage in een Amerikaanse voorstad in 1966 staan te rammen.

In de allereerste versie, die in 1980 debuteerde met dit heerlijke Time To Time, zat een heel prille gitarist Sid Griffin, geboren in Louisville Kentucky die al heel vroeg het muzikale gen wou loslaten op de middelbare school in The Frosties. Na zijn studies journalistiek aan de universiteit van South Carolina in 1977 trok hij naar Los Angeles voor een carrière als muzikant.

Eerst nog bij punkgroep Death Wish en dan bij übergarageband The Unclaimed, maar na de eerste ep met dit nummer, een compositie van zijn hand, zocht hij met bassist Barry Shank andere oorden op voor de eigen Long Ryders, die hij aanvulde met drummer Greg Sowders en gitarist Stephen McCarthy met de gekende gevolgen.

Heerlijke gitaarrocker die zo lijkt weggelopen van een Nuggetsverzamelaar. En je herkent al in de verte het sologitaargeluid dat hij in The Long Ryders zou laten opbloeien.

3 juni 2022
Laurens Leurs