Scarlet Rose - Clouds

Scarlet Rose - Clouds

Op de rug in het lentegras, in afwachting van een volgende ep.

Het Nederlandse Scarlet Rose kennen we nog van T-Shirt On, Moving On en Silhouettes On The Wall, maar de band deed sindsdien meer dan naar de muren staren. Naar de wolken kijken bijvoorbeeld. Nieuwste single, Clouds gaat immers over het zien van dingen in de wolken die anderen niet kunnen zien.

Over het nummer zegt de band: "Soms zie je dingen in de wolken die anderen niet zien. Is het zien van dingen in de wolken een teken? Of is het zomaar verbeelding die je denkt te zien? Wij denken namelijk het laatste omdat ieder mens creatief is met de eigen verbeelding".

Maar de band deed meer dan dagdromen, want de nieuwe single is voorbode van een te verschijnen ep. Die werd opgenomen in de Dunk Studio in Zottegem en mede geproduceerd door Jannes Van Rossom. De nieuwe single bruist als een vergeten song uit de begindagen van Vampire Weekend of Local Natives. De zon breekt door de wolken op een ritme dat komt aanwaaien van over de Sahara en geeft energie om in het rond te dansen. De lente is begonnen.

10 maart 2024
Marc Alenus