Roots & Roses Festival 2018: buitenbeentje

Voorbeschouwing

Altijd al een buitenbeentje geweest in het festivalcircuit, dat Roots & Roses Festival. En dat is dit jaar niet anders. Waarom u dit jaar naar Lessen moet trekken? Wij kunnen zo een paar redenen bedenken. En alsof dat nog niet voldoende is, zijn er nog gratis tickets te winnen ook.

Fifty Foot Combo (Roses Stage, 13u40 – 14u20)

 

Al even uniek als dit festival is dit veelkoppig gedrocht, dat zich uitleeft in surf en alle aanverwanten, zonder daarbij oogkleppen te dragen. Het was een hele tijd stil rond het Combo, maar nu draaien ze weer op volle toeren. En dat zal u geweten hebben. Bang om te verstrikken in eentonigheid? Maak je geen zorgen, want surf is immers veel te beperkt voor dit gezelschap. Lees er deze recensie maar op na. En verder: ogen toe en headbangen maar.

 

 

 

Left Lane Cruiser (Roots Stage, 15u55 – 16u35)

 

Voor u met een zucht denkt: “Weer zo'n duo'”, toch maar even van nabij bekijken want Frederick “Joe” Evans IV en Pete Dio durven ook al wel eens een derde bandlid meebrengen om de sound nog uit te breiden. Maar verder is het bluesrock zoals bluesrock bedoeld is: puur, rauw en hard. Genade zal er niet zijn, ook niet voor het publiek van dit festival. Laat je dus rustig gaan. Er is niemand die je erop zal aankijken.

 

 

King Khan & The Shrines (Roses Stage, 16u40 – 17u40)

 

Alleen al voor de aankleding van zijn show zou je King Khan niet mogen missen. Van uitbundige veren tot compleet over de top gaande, sexy (of wat daarvoor moet doorgaan) kruippakjes, je kan het allemaal verwachten op en aan de rondbuikige frontman. En de muziek doet dan de rest. Zoals (cd) in zijn verslag van het Dour festival een paar jaar geleden al schreef: deze moet je minstens één keer in je leven gezien hebben. Doe dat dan ook!

 

 

Tony Joe White (Roots Stage, 19u50 – 21u00)

 

De kans bestaat dat Tony Joe White al langer muziek maakt dan u leeft. En als dat niet het geval is, dan bent u echt oud. Maar deze ouwe rakker heeft nog geen zin om ermee op te houden. In 2016 maakte hij nog een album, waarmee zijn totaal ergens rond de dertig albums zit. Oh jawel, u kent waarschijnlijk zijn versie van Polk Salad Annie. En de kans is groot dat hij die ook zal spelen (al weet je natuurlijk nooit), maar er zit dus nogal wat meer verstopt onder zijn hoed. Genoeg om een kijkje te rechtvaardigen.

 

 

Zin om dit alles en meer mee te maken? Dat kan. U hoeft er alleen maar op 1 mei voor naar Lessen te trekken. En met een beetje geluk hoeft u er niet eens voor te betalen. Stuur gewoon een mail met als onderwerp “Roots” naar win@damusic.be en wij hakken wel één of andere onschuldige hand af om er eentje uit te pikken.

22 april 2018
Patrick Van Gestel