RIP Glen Campbell: Nu de Rhinestones niet meer glinsteren…

Column

Wij vroegen Piet De Pessemier, frontman en songschrijver van Mad About Mountains, om afscheid te nemen van Glen Campbell. En dat deed hij met de nodige warmte.

Piet De Pessemier: “Het is bijna middag nu en The Beach Boys brengen de zomer weer de kamer binnen. Toch hangen er grijze wolken voor de zon, want Glen Campbell is niet meer.

Als gitarist van The Wrecking Crew heeft hij mij muzikaal opgevoed. Zonder te beseffen wie hij was leidde hij me door mijn muzikale landschap. En dat is hij blijven doen tot mijn laatste album, ‘Radio Harlaz’.

De gentleman op gitaar, altijd correct, altijd met overgave; zo zie ik hem, als één van de grootste country-muzikanten ooit. En ik ben niet de enige die er zo over denkt. Geboren worden in een gezin van twaalf kinderen en kunnen ontsnappen uit de katoenvelden om je muzikale droom na te jagen, is een gegeven dat alle verbeelding tart.

Als je op die manier je droom volgt op zestienjarige leeftijd, zit het goed. Dan speel je muziek met je hart. En dat deed hij, zowel voor zijn eigen nummers als voor andere muzikale grootheden. Het zat altijd juist. Regelmatig met een fout randje Amerikaanse kitsch. Maar doet dat er nu nog toe nu de Rhinestone Cowboy zijn laatste noot gespeeld heeft?”

Lees ook het interview dat we met Piet De Pessemier hadden naar aanleiding van zijn laatste plaat en waarin hij het onder meer over Glen Campbell heeft.

10 augustus 2017
Patrick Van Gestel