Pauwel - 'Pauwel'

Pauwel - 'Pauwel'

Drie jaar geleden bracht Pauwel De Meyer al eens een ep uit met twee songs die ook deze staatn, maar verder hebben de twee ep's niet veel meer gemeen.

Pauwel De Meyer lijkt eindelijk het respect te krijgen dat hij als voorman van Monster Youth en onder eigen naam niet of nauwelijks kreeg. Sinds hij als Pauwel muziek maakt en getekend heeft bij Unday Records lukt het plots wel. Single Molly werd gretig opgepikt en haalde al meer dan honderdduizend streams. Meest recente single July beleefde zelfs de première op het legendarische radioprogramma Duyster.

Het succes kwam niets te vroeg. De songs op deze ep werden geschreven tijdens een heel donkere periode in Pauwels leven. Hij verloor – weer eens – zijn job, zijn held Daniel Johnston overleed (lees hier zijn column) en het succes bleef uit, maar dat waren niet eens de enige opdoffers. Toen zijn moeder overleed na een ziekte, zag hij het echt niet meer zitten. Maar toen kwam op de een of andere manier toch Waves uit de piano gerold. De song opende de deur van Unday. En terecht. Elk woord dat we er vorig jaar over schreven, blijft gelden. Pauwel krabbelde terug recht.

Met vernieuwde kracht schreef hij demonen en uitzichtloosheid van zich af. Het resultaat is deze nieuwe ep. Behalve de Witches en het succesvolle Molly, die ook al op de ep 'Witches' stonden die bij Starman Records uitkwam, vind je op deze ep doorbraaksingle Waves en ook nog OMG en July, de song die hij schreef over zijn moeder.

De oude songs kregen een veel mooier, warmer en passender jasje en klinken nu zoals ze bedoeld moeten geweest zijn. Waves is sowieso het beste wat Pauwel ooit aan de ether toevertrouwde. En ook July is van een oprechte schoonheid die je alleen bij echte muzikanten vindt. Of hoe je uit bittere pijn toch iets heel moois kan puren.

Hopelijk kunnen alle geplande shows plaatsvinden: Op 8 november speelt Pauwel in De Living (Heist-Op-Den-Berg), op 11 november speelt hij een thuismatch in De Casino (Sint-Niklaas), Op 15 november is hij een van de smaakmakers op de Unday Label Night in de Cactus Club (Brugge), op 19 november staat hij samen met Isbells op PumpUpTheJam in Trix (Antwerpen), op 11 december mag hij op de eerste Duysteravond spelen samen met The Bony King Of Nowhere en Illuminine in het Depot en ook in 2021 heeft hij al een show op zijn agenda staan. Dan staat hij op 4 april samen met Vito in De Roma. Tickets bestellen kan hier.

16 oktober 2020
Marc Alenus