Nikki Henskens - Time's Long Forgotten

Nikki Henskens - Time's Long Forgotten

De naam van deze rubriek klinkt in dit geval ongewild een beetje ongepast, want zangeres Nikki Henskens is nog maar negentien. Buurluisteraar was dus misschien beter gekozen, maar we verzekeren u: onze intenties zijn nobel.

Henskens staat sinds haar deelname aan 'The Voice Kids', bekend om het zuivere stemgeluid en strakke gitaarspel. Vol passie beklom ze sindsdien diverse podia waar ze het publiek snel op scherp zet met stevige covers en verrassend eigen werk. Normaal gezien begeleidt de Kaatsheuvelse zangeres zichzelf op gitaar, maar voor de nieuwe, introspectieve single Time’s Long Forgotten koos ze voor een Rhodes.

Op Time’s Long Forgotten onderzoekt ze het mysterie van de tijd. Ondanks de prille leeftijd is de zangeres immers, naar eigen zeggen, erg nieuwsgierig naar wat er met ons gebeurt zodra we doodgaan. Tegelijkertijd wil ze leven en ervaren, dingen doen die haar gelukkig maken en tijd doorbrengen met mensen die haar gelukkig maken.

Eén van die dingen is dus musiceren en dat doet deze jonge Brabantse meer dan behoorlijk. Dat bewees ze al vorig jaar op de debuut-ep ‘Balcony’. En ook met deze nieuwe single, die serieus afwijkt van wat ze hiervoor deed, krijgt ze ons stil. Henskens is nog aan het zoeken naar haar stijl, maar dat is op die leeftijd niet meer dan normaal. Ze heeft het alleszins in zich om ver te komen.

19 februari 2021
Marc Alenus