Mon-O-Phone - Buildings

Mon-O-Phone - Buildings

De Zonhovense band Mon-o-Phone brengt vandaag single Buildings van het album ‘Different Shapes’ uit.

Bijna zes jaar, zo lang is het geleden dat de Limburgse band Mon-O-Phone haar prachtige tweede album ‘Escapism’ uitbracht, een plaat die hen tot op Pukkelpop en het voorprogramma van Emiliana Torrini, Blaudzun en The Sore Losers bracht.

Maar de band gaat nooit voor haastwerk dus was het wachten op album nummer drie van het duo dat zijn sonische puzzelstukjes altijd met zorg neerlegt. Dat wachten zal binnenkort voorbij zijn. Op 23 januari zal eindelijk de opvolger ‘Different Shapes’ uitkomen via Sonic Rendezvous. Op zondag 1 maart stelt de band dat album voor in de Muziekodroom in Hasselt.

De plaat werd ingeleid met Fall In Love Again en nu is er ook Buildings, een dansbaar nummer met een catchy refrein dat meteen in het hoofd blijft hangen. Het doet ons wat denken aan vroegere werk van Pumarosa, al klinkt de zang van Ciska Vanhoyland toch  wat meer etherisch. Mon-o-Phone evolueert hiermee ook naar een melodischere stijl dan in hun vroegere werk zonder zich totaal van zichzelf te vervreemden.

Hun compleet eigen, dromerige geluid werd zelfs nog meer uitgepuurd met de hulp van producer Micha Volders (Whispering Sons, Gruppo Di Pawlowski, The Germans, …)  waarmee Ciska Vanhoyland en muzikant Koen Brouwers naar een studio in de Ardennen trok om het nieuwe album op te nemen.

Het dromerig, mooie Buildings komt met een onverwacht grappige en kleurrijke clip. Bekijk hem hieronder in première en ontdek alle leuke details die erin verwerkt werden.

16 januari 2020
Marc Alenus