Mon-o-Phone - Fall In Love Again

Inlandse Maatjes

Mon-o-Phone - Fall In Love Again

Het is heel lang stil geweest rond Mon-o-Phone, maar nu is het duo terug. En hoe!

Vijf jaar geleden bracht Mon-o-Phone zijn tweede album ‘Escapism’ uit en nu is eindelijk nummer drie op komst. Er was natuurlijk de begintune van Beau Séjour waarin Ciska Vanhoyland te horen was en de recente samenwerking met Dvkes, maar dat verklaart niet alles.

Koen Brouwers en Ciska Vanhoyland waren de voorbije vier jaar vooral bezig met hun dansgezelschap 'tout petit' samen met Lies Cuyvers. Ze speelden meer dan vierhonderd voorstellingen in België, Duitsland, Zwitserland, Malta, Denemarken, Schotland en Nederland.

Maar nu ligt de focus terug op de muziek en de eerste single Fall In Love Again doet ons meteen weer vallen voor hun geluid. Het nummer gaat over terug connectie maken na een moeilijke tijd en is de voorloper en sfeerzetter van ‘Different Shapes’, de derde plaat van Mon-o-Phone.

Die plaat heeft als thema de liefde in al zijn vormen: liefde tussen partners, liefde voor je kinderen, voor iemand die je dierbaar was, voor de wereld waarop we leven en voor de gebroken mens. Het album werd afgelopen winter opgenomen in de Ardennen door Micha Volders, die onder meer het debuut van Whispering Sons producete. Ze komt uit op 23 januari 2020. De hoes kan je helemaal onderaan al bewonderen.

Net zoals op nogal wat nummers op ‘Escapism’ horen we in Fall In Love Again niet-Westerse klanken (door Vanhoyland geproduceerd met een theremin) die echter perfect blenden met de zachte elektronica en de betoverende zang. De twee zijn duidelijk niet vergeten hoe ze de luisteraar aan zijn geluidsinstallatie moeten kluisteren.

En dan is er nog de sobere, maar erg esthetische clip. Daarin komen de twee passies van het duo mooi samen. Op de teder golvende klanken van de muziek zien we Vanhoyland zingen, maar ook dansen. De onherkenbare danseres is immers Vanhoyland zelf.

3 november 2019
Marc Alenus