Mati Le Dee - The One Man Rebellion

Mati Le Dee - The One Man Rebellion

Het is opletten geblazen als ook de prinsessen op kruistocht trekken.

 

Mati Le Dee heeft Humo’s Rockrally niet gewonnen, ook niet 'De Nieuwe Lichting' of 'Eurosong For Kids'. Ze speelt niet mee in 'Thuis' en zat niet in 'De Slimste Mens', maar... ze heeft wel een emanciperende debuutplaat gemaakt die in 2023 verschijnt: ‘The Broken Heart Of Mati Le Dee’

Mati Le Dee is het muzikale alter ego van beeldend kunstenaar Elke Andreas Boon. Je kan haar kennen van werk voor Mary&Me en G A U S S. De voorbije twee jaar schreef ze nummers voor een soloalbum, waarin naast haar stem vooral  piano, (alt-)viool, contrabas en cello de twaalf art- en barokpopnummers sieren.

De eerste single, The One Man Rebellion, is een eerste visitekaartje. Daarop zingt Mati Le Dee over de rebellie die in haar opborrelt tegen alles waarvoor ze veel te hard haar best deed in het verleden. Niet duidelijk voor wie of waarvoor. "I should not have tried so hard", klinkt het in een nummer dat doet denken aan die andere sterke vrouw Sylvie Kreush. En dat is niet helemaal toeval, want de regisseur van de bijhorende clip werkte ook al voor Balthazar en Kreush).

Op 22 december speelt Mati Le Dee in CC Meulestede. Deze clip geeft een beeld van hoe het er live aan toegaat bij haar shows.

16 december 2022
Marc Alenus