Marco Z - New Year's Eve '92

Marco Z - New Year's Eve '92

Minder dan een jaar na een flirt met elektronica keert Marco Z terug naar zijn oude liefde: gitaren.

Het voorbije jaar haalde Marco Z zowaar het radioprogramma 'Duyster' met Arguably uit zijn album ‘Lost Connections’, waarop hij zich verdiepte in elektronica. Maar wat weinig mensen weten, is dat hij reeds in 2019 de studio introk met Alessio Di Turi en Kevin Maenen, samen de ritmesectie van The Sore Losers. Samen namen ze een klassieke late eighties-gitaarplaat op, maar die bleef nog even in de kast.

“Tot na corona”, was het plan. Maar ondertussen zijn we bijna drie jaar verder en dus besloot hij nu al een eerste single te lossen uit ‘Major Opportunities’, zoals het album zal heten. Dat de single vandaag uitkomt, is trouwens geen toeval, want hij heet New Year’s Eve ’92 en klinkt als de perfecte tegenhanger van Summer of ’69 van Bryan Adams.

Het is dan ook een klassieke rockballad over een bende zoekende smalltown misfit-tieners eind vorige eeuw, die een levensveranderende muzikale ervaring meemaken op het lokale oudejaarsfestijn, maar ook één waarop een fourty-something van nu terugblikt op de voorbijgegleden jaren.

De van melancholie zwangere track duurt meer dan zes minuten, maar verveelt geen seconde dankzij de twelve-string van Marco Cirone, de powerchords en het episch einde, inclusief twinsolo aan het eind. Check hem hieronder.

New Year’s Eve ’92 is de slottrack van ‘Major Opportunities’, dat in maart 2022 verschijnt op Previously Unreleased Records.

1 januari 2022
Marc Alenus