Marco Z - Arguably

Marco Z - Arguably

Vergeet alles wat je denkt te weten over Marco Z en ontdek de nieuwe sound.

De naam Marco Z zal altijd wel verbonden blijven aan die ene wereldhit die hij scoorde in Vlaanderen, maar ondertussen zijn we wel al tien jaar verder en werkte de man aan een derde album. Het moest een oldschool late-eighties-rockplaat worden waarmee hij zou touren samen met enkele Sore Losers, maar… toen kwam de Ziekte C en vloog de plaat in de kast en trok Marco Z zich terug op de zolder om daar wat te prutsen met drumcomputers, synths en zijn ouwe trouwe akoestische gitaar.

Enkel zangeres Elke Smeets en creatieve duizendpoot Joey Brocken (Chackie Jam) mochten af en toe en afwisselend in de bubbel om enig vocaal sterrenstof over de nummers te strooien. En toen alles klaar was, mixte Alessio Di Turi (Sore Losers) ‘Lost Connections’ tot een volwaardige plaat. Een plaat over het verliezen van en opnieuw op zoek gaan naar connectie.

Een single is er nog niet, maar wel al een eerste, ingetogen voorproefje, Arguably, een nummer waarin we naast het gitaarloopje en de gefluisterde zang van Z een soort van sonargeluid menen te ontwaren, waarmee hij de omgeving lijkt te peilen naar andere levende wezens. Oudere lezers denken dan weer misschien aan het geluid van een oude modem, waarmee de pc vroeger connectie zocht met het internet.

Hoe dan ook, met Arguably laat Marco Z zich van een heel andere kant kennen dan we van hem gewend waren. Dit is zowaar Duystermateriaal!

18 februari 2021
Marc Alenus