Maite Louisa - Push Me

Maite Louisa - Push Me

Is dit nu een #InlandsMaatje of een #Buurgluurder? In de ene rubriek zetten we Belgisch talent in de etalage, in de andere jong talent uit de buurlanden, maar deze past in allebei.

Maite Louisa verruilde immers reeds in 2014 geboortestad Den Haag voor muziekstad Gent. Ze zong al bij Zonen Met Vaders en nu prikkelt ze je zintuigen en verleidt ze je gemoed met stuwende synthpop en weemoedige poëtische teksten op verleidelijke melodieën. Dat doet ze niet alleen, maar omringd door drie muzikanten. Vorig jaar verschenen daaruit al (s)Mother en Haunting, begeleid met zelfgemaakte visuele content, want Maite Louise was vroeger vooral visueel kunstenaar.

Derde single Push me schreef Maite Louisa nadat ze een moeilijke keuze had moeten maken. Tijdens deze periode kreeg ze een droom waarin een Venus-achtige figuur voor haar rapte. Deze rap werd vergezeld door een kinderkoor dat herhalend, als een vreemde mantra, de zin "Push me open, push me open" zong.

Het nummer gaat over twijfel en de tikkende tijd, die aandringt om tot een beslissing te komen. Maite bezingt de uitersten van dit proces binnen het tijdsbestek van deze single: kalmte en bezinning worden afgewisseld met paniekerige gedachten, chaos en zelfkalmering om uiteindelijk te eindigen met een misschien: "Maybe, maybe one day…"

5 februari 2024
Marc Alenus