Maite Louisa - (s)Mother

Maite Louisa - (s)Mother

Soms komen de buren gewoon op visitie en blijven ze hangen.

De Nederlandse artieste Maite Louisa verruilde reeds in 2014 geboortestad Den Haag voor muziekstad Gent. Met deze verplaatsing parkeerde ze meteen het visuele kunstenaarschap en stortte zich op die andere passie: muziek. Ze ontwikkelde zich als singer-songwriter die muzikaal vertrok vanuit zang en tekst, piano en ukelele. Door de jaren heen groeide dit uit tot een bandproject. Met vier andere muzikanten om zich heen werkte ze aan een eigen geluid en live performance.

Tijdens de pandemiejaren dook ze terug onder in de homestudio. Het platleggen van de maatschappij gaf haar de tijd om de songs verder te duwen richting een meer elektronisch geluid. Geïnspireerd door FKA Twigs, Sylvan Esso, Joan As Police Woman en Jamila Woods experimenteerde ze met loops, samples, synthesizers en beats. Nieuwe muziek werd geboren, oude nummers werden getransformeerd.

Met deze demo’s onder de arm trok ze naar de Boma studio om vier singles op te nemen onder de vakkundige leiding van Frederik Segers (STADT, De Beren Gieren, FULCO, Black Flower) en nu komt ze naar buiten met eerste single (s)Mother.

Zoals de titel al verraadt, gaat het nummer over de complexe moeder-dochter-relatie. De sound en zang doen enigszins denken aan Chew Lips. (s)Mother klinkt behoorlijk hypnotiserend door de trage beat waarrond nog allerlei geluiden dwarrelen. In combinatie met de donkere tekst, die grotendeels staccato gezongen wordt, is dit een mooi eerste visitekaartje. Vrijdag (10 februari) volgt de clip. Benieuwd hoe die zal bijdragen tot de sfeer.

9 februari 2023
Marc Alenus