Less AUTRE - Fatima

Less AUTRE - Fatima

Na een uitstapje naar de stripclub danst de band op één tegel.

Dat Less AUTRE een eigenzinnig clubje is, weet je als trouwe lezer van daMusic al een tijdje, namelijk sinds eerste single Dualité. De twee singles van dit jaar, Mon Jardin en American Bar deden al uitkijken naar de ep 'Eh Oui - Ah Oui'. Dat beloofde een stomend plaatje te worden, maar met Fatima staat daar ook minstens één tegelplakker op.

Met invloeden van Frans chanson slaat de band uit Aarschot ditmaal een andere weg in, al zijn de bekende ingrediënten zoals de sax van Swie Grandjean en de smachtende zang van frontman Peter Fias ook nog steeds aanwezig. Wel krijgen de toetsen van Raf "Mr Ray" Hermans ditmaal de hoofdrol. Live speelt de band al eens een "adrenalineversie" van het nummer, maar in de single-edit houdt de band het lekker melig.

Wie de Fatima uit het nummer is, is ons onbekend. Het is zeker niet die van Johan Verminnen, want die is ondertussen al wat rijper en Fias zingt zo smachtend dat hij haar het liefst "pure nature" heeft, dat we ons niet kunnen voorstellen dat het over dezelfde exotische schoonheid gaat.

De ep komt samen met de zevende en laatste single uit in oktober via The Orchard en daarna volgt een tournee.

4 september 2023
Marc Alenus