Less Autre - American Bar

Less Autre - American Bar

De release van de ep werd uitgesteld, maar geen nood, dan nemen we een omweg langs de stripclub.

Less Autre is momenteel ongetwijfeld de meest opwindende rockband uit Aarschot. De band bracht sinds oktober vorig jaar een reeks leuke singles uit met als voorlopige hoogtepunt Mon Jardin. En ja, de jongens van Less Autre zingen in de taal van Molière, maar net dat maakt hen speciaal, al is het zeker niet hun enige USP. De sound is niet vast te pinnen op één genre. Zo klonk Wawa als iets van een jonge Arno terwijl Pauvre De Moi niets meer of minder was dan een eigen versie van Oh Me! van Meat Puppets.

Met de nieuwe (vijfde!) single in aanloop naar de ep neemt de band ons mee naar de voormalige stripclub in Aarschot 'American Bar Extreme', een plek die wij, brave vaders, enkel kennen van de reeks 'De Steenweg' die te bekijken was op Acht en later ook nog via VRT Max (maar nu niet meer).

Het gitaartje en de sax in de intro van American Bar doen een beetje denken aan Who Can It Be Now van Men At Work, maar het thema ligt dus dichter bij dat van Roxanne van The Police. En het nummer? Dat swingt als de spreekwoordelijke tiet. Enig nadeel: op minder dan tweeënhalve minuut staan we terug op de stoep voor de bar. Maar geen nood, via YouTube en Spotify kan je terug zo vaak je maar wil!

Less Autre live meemaken? Dat kan en wel hier.

29 mei 2023
Marc Alenus