Inlandse Maatjes 2018 (7)

Inlandse Maatjes

De krokusvakantie loopt op zijn eind, tijd voor een ferme energieboost om er weer tegenaan te gaan. Die kan je krijgen van RHEA, maar luister zeker ook eens naar de nieuwste singles van And Then Came Fall, Wilderman en RAMONA.

Nog heel deze maand is And Then Came Fall hier vi.be van de maand met hun debuutalbum. Een van de fijnste tracks daaruit is Biggest Enemy, de nieuwste single van de band. Hierop laat Annelies Tanghe horen wat voor een krachtige stem ze heeft en toont het duo dat ze niet het zoveelste, op snel succes beluste, gepushte bandje zijn. Dat de plaat uitkwam bij Starman Records is dan ook geen verrasing. Daar durven ze nog investeren in goede muziek. Je kan And Then Came Fall op 22 februari live zien in Trefpunt te Gent samen met Luwten. An Pierlé en Pieter Van Dessel (Marble Sounds) zijn de speciale gasten van de avond.

Zouden ze bestaan: mensen die fan zijn van Dez Mona en tegelijk van Aroma di Amore? Als die er zijn, vinden ze zeker hun gading bij Wilderman, een band die de jazz van de eerste combineert met de punk-attitude en de Nederlandse teksten van de tweede en daarbij beroep doet op het groteske, expressionistische literaire idioom van Paul van Ostaijen. Smijt Een Bom kwam al voorbij op Radio 1, maar mocht u deze bijzondere single nog niet gehoord hebben, is dit uw kans om hem te ontdekken.

Op 9 maart wordt het titelloze debuut van de band voorgesteld in de Arenbergschouwburg.

We hollen steeds maar door, steeds op zoek naar de volgende kick, doodmoe of niet, gedreven door FOMO of onder invloed van de talloze prikkels die op ons afkomen. Daarover gaat de nieuwe single van RHEA, maar laat dat vooral de pret niet drukken, ook Sleepwalking is alles behalve een slaapverwekkende track. Meer nog, wie een schop onder de kont nodig heeft om zich toch weer op te peppen voor het volgende feestje is hier aan het juiste adres. De combinatie van een killer riff, opzwepende zang en een spannende break werkt op ons in als een lijntje coke of drie blikjes Rdd Bull en is nog gezonder ook.

Morgen start RHEA een Europese tournee in Duitsland, maar uiteraard speelt de band ook in zijn eigen honk Gent. Daar kan je heen op 25 februari.

Een zwaluw maakt de lente niet, maar een merel misschien wel. RAMONA doet alvast haar best om de temperatuur de hoogte in te jagen met nieuwe single Blackbird. Meerstemmige vrouwenzang en subtiel snarenspel op bas en cello dueleren om je aandacht terwijl de achtergrond wordt ingekleurd door wat schuifelende drums en een duimpiano. Om de debuutplaat van deze all-female band rond Ramona Verkerk werd hier op de redactie gevochten en live is deze band nog meer de moeite. Allen richting Salle Jeanne Simons dus op 8 maart. Niet toevallig Vrouwendag.

18 februari 2018
Marc Alenus