And Then Came Fall - 'And Then Came Fall'

Annelies Tanghe (Iza en ZeeSter) en Sam Pieter Janssens delen een muzikaal verleden, maar als And Then Came Fall leveren ze hun meest tijdloze plaat af.

Annelies Tanghe (Iza en ZeeSter) en Sam Pieter Janssens delen een muzikaal verleden, maar als And Then Came Fall leveren ze hun meest tijdloze plaat af.

Veel schoon volk op deze “muzikantenplaat”: Tanghe en Janssens namen deze plaat immers op met Koen Gisen (An Pierlé, Bony King, Sarah Ferri), Steven Van Gelder (drummer bij Lady Linn en Tout Va Bien) en Jasper Hautekiet (bassist van Rythm Junks en Admiral Freebee) en met gastvocalen van Pieter Van Dessel (Marble Sounds) op Forget About Me en An Pierlé op Biggest Enemy en Take Us. Die opnames gebeurden volledig live in de legendarische La Patrie Studio in Gent. En dat is er aan te horen: de plaat klinkt warm en soulful.

Een genre valt op de muziek van And Then Came Fall niet te kleven. Elk nummer heeft een eigen kleur en die is echt niet altijd herfstig. Eerste single Disqualified is een mooi staaltje powerpop bijvoorbeeld en nieuwste single Gambler klinkt als een luchtige aankondiging van een nieuwe lente. Echt grote hits in wording staan hier niet op, maar het geheel klinkt wel heel degelijk en professioneel.

Namen als Carly Simon en Fleetwood Mac borrelen op bij het zoeken naar referenties, maar zoals het goede muziek past, heeft ze wel roots in het verleden, maar komt die toch in een eigen, nieuwerwetse jas naar buiten. Hier zijn het vooral de toetsen in bijvoorbeeld Take Us die verraden dat dit een plaat van 2018 is. De titelsong, die de plaat opent en klinkt als een oude vinylplaat, geeft dit nog niet prijs, maar dat maakt de verrassing des te meer compleet.

Of dit debuut het resultaat is van het streven naar pure schoonheid weten we niet, maar ze komt daar vervaarlijk dicht bij in de buurt. De combinatie van Tanghes stem en de straffe, muzikale omkadering moet in staat zijn om elk moeilijk CC-publiek omver te blazen.

Ga dit zien als ze in je buurt passeren.

5 februari 2018
Marc Alenus