Inlandse maatjes 2

Inlandse Maatjes

De verse inlandse maatjes zijn er weer. Sommige zijn kakelvers, anderen hebben we eventjes in het aquarium gehouden, maar allemaal zijn ze de moeite waard en allemaal komen ze dit keer uit Gent of Brussel.

Voormalig I Will, I Swear-zangeres Fien Deman zagen we haar kunnen al etaleren op Little Waves. Daar trad ze op als Ivy Falls en onder die naam presenteert ze ook haar nieuwe single Twelve. Een nummer dat gaat over het moment waarop je beseft dat je relatie in de soep is gedraaid. Hierop klinkt ze weer zoet en zwoel en tegelijk onderkoeld. Als een ijskast met de deur open, zouden we bijna zeggen, maar dat zou connotaties oproepen die we niet bedoelen.

Een even verfijnde sound komt van het Gentse Walther. Hun single I Will Folow is al iets langer uit, maar vorige week verscheen onderstaande live versie op YouTube. De band die twee jaar geleden nog het soloproject was van Hannes Walther Cuyvers, groeide uit tot een kwartet en beloofde ons deze zomervakantie nog een tweede single. Ondertussen warmen we ons graag aan de huidige:

En dat ze in Gent echt een voorliefde hebben voor dromerige indietronica, mag ook blijken uit de nieuwe van Berg. Sielke De Mulder en haar dreamteam mochten onlangs nog openen voor hypeband The Japanese House in Trix. Daar was Justin een van de hoogtepunten. Deze zomer staan ze o.a. op AFF naast de mijnterrils. Ze zullen daar mooi staan en mooi klinken.

King Child, de band rond Brusselaar Quentin Hoogaert bracht onlangs een nieuwe clip uit bij hun nummer 23 février. De song op zich is niet nieuw, maar de clip is een ode aan de vrouw en vrouwen kunnen niet genoeg geëerd worden. « You should never be ashamed of being beautiful, strong, powerful and sexy. Being a woman should never be an insult. Being sexy is not a call for violence » klinkt het:

Vanuit The Dungeon komt GumboGumbo met Blues Excuse, een ongecompliceerde bluesrock song zoals die oorspronkelijk werden geconstrueerd in Louisiana en omliggende moerassen, maar vergis je niet, deze jongens doken op uit de modderige oevers van de Zenne.

23 juni 2017
Marc Alenus