Het nieuwe seizoen van Muziekcentrum Dranouter

Clubvizier

Het festivalseizoen is voorbij (al zijn er nog uitzonderingen zoals Autumn Falls), maar het concertseizoen is pas terug op gang aan het komen. Zo ook in Muziekcentrum Dranouter waar Steven Reynaert met een originele en onderbouwde programmatie het verschil wil maken. We vroegen hem naar enkele tips.

19 oktober 2018 -  20.30 uur: TUPELO

Reynaerts: “Verwacht geen doordeweekse Guinness-pub-meezingers, maar wel opzwepende Ierse altfolk met degelijke songs geworteld in zowel het verleden als het heden.”  

Dat de jongens ook gevoelig uit de hoek kunnen komen, hoor je hieronder:

10 november 2018 - 20.30 uur: MOONEYE

“Mooneye is de nieuwe band rond Kortrijkzaan Michiel Libbrecht. Met een stem vol melancholie en songs die meespelen in de Champions League moet je als muziekliefhebber dit talent in de gaten houden.”

Dat doen wij, Steven. We zagen Mooneye reeds live en waren ook danig onder de indruk van hun ep. Die recensie lees je hier.

 9 december 2018 - 20.00 uur: HOWE GELB PIANO TRIO

“Howe Gelb is de frontman van de cult-Americanaband Giant Sand. Voor dit project ruilt hij de woestijn even in voor een rokerige jazzclub. Met zijn piano neemt hij het publiek mee op een jazztrip langs een resem standards en eigen werk." 

 22 december 2018 - 20.30 uur: SARAH FERRI & STRING QUARTET

“Haar breekbare stem wordt ondersteund door vier topstrijkers in de stemmige Sint-Jan-de-Doper-kerk in Dranouter. Het is één van de intiemste concerten die je kan zien dit jaar. Het ideale antigif voor de kleffe kerstmarktdeuntjes.”

 

19 januari 2019 -  20.30 uur: BIRDS THAT CHANGE COLOUR

“Deze vogels, genesteld in verschillende rootsmuziekjes, halen met de derde plaat de ene laaiende recensie na de andere binnen. Lekkere gitaarriffs, goosebump-meerstemmigheid en een groove die een zwerm grasparkieten laat dansen.”

Overdreven? Lees dan de recensie van de derde plaat van deze Antwerpse band of luister hieronder naar recente single Ridin’.

Dit is maar een greep uit het programma. De volledige hap vind je hier met ook nog Steve Wynn, The Antler King, Dez Mona en veel meer.

10 oktober 2018
Marc Alenus