HAZE - Chromosome

HAZE - Chromosome

Mirabelle Van de Put neemt ons nog eens mee naar het centerpiece van haar album.

In februari bracht de Gentse onder de naam HAZE een debuutalbum uit. De plaat raakte hier niet besproken (shame on us!), maar de twee singles Flu en Fool The World wisten hier wel hevige reacties op te wekken. En nu, net voor de festivalzomer losbarst, herinnert HAZE ons nog eens aan die geweldige plaat met Chromosome.

Die single stond echt niet voor niets centraal op de plaat. Hij zindert als een hete highway slingerend door het zuiden van de VS. De bas trekt aan je voeten en met de zang betovert Haze de luisteraar als een heen en weer wiegende cobra, klaar om de giftanden in je nek te planten.

Ook de nieuwe video draagt bij tot de spanning. Naast muziek maakte Van de Put ook collages en die beelden vormen samen het surreële geheel dat de song nodig heeft. Het afgelopen jaar was een surrealistisch, geïsoleerd en traag jaar en dat wordt perfect tot uiting gebracht in woord en muziek, ook al werd die laatste voor de pandemie geschreven.  

“Inside the bubble that you call your home, is a trap you can not see”, zo klinkt het. Wij laten ons maar wat graag vangen!

10 juni 2021
Marc Alenus