Haze - Flu

Haze - Flu

Na jaren bassen en achtegrondzang bij verschillende groepen zoals Barbie Bangkok, Nightwitches, Louie Louie, Crites en ERIIS, besliste Mirabelle Van de Put om uit de comfortzone te stappen en iets nieuws te proberen.

Het doel was om een groep op te richten, op te nemen in de studio en op te treden, maar de pandemie stak er een stokje voor. In plaats van te wachten tot alles terug naar normaal ging, maakte de voormalige tourmanager van Millionaire en Sioen gebruik van de opgelegde vrije tijd om een nieuw avontuur aan te gaan. HAZE was geboren.

Thuis op haar kamer speelde ze acht nummers in die ze ook zelf opnam voor de titelloze debuutplaat. Op een drietal nummers nam Miguel Moor aanvullende gitaarpartijen voor zijn rekening. Het album verschijnt op 15 januari 2021.

De eerlijkheid en breekbaarheid in eerste single Flu, een observatie over hoe iedereen op haar/zijn eigen manier omgaat met de pandemie, doet denken aan PJ Harvey, Russian Red en Mazzy Star. Rustgevende vocals, gitaren met een hoek af en laidback drumbeats zetten de toon voor dit debuutalbum.

14 december 2020
Marc Alenus