Haze - Fool The World

Haze - Fool The World

Je samen met de drummer van Nordmann en de gitarist van Blackup laten opsluiten in een statig kasteeltje kan mooie beelden opleveren.

Dat bewijst de nieuwe clip van Haze. Je weet wel: het lockdownproject van Mirabelle Van de Put waarover we al eerder berichtten, toen ze een eerste single uitbracht. Ondertussen is het album uit en oogstte dat lof in eigen land en de buurlanden. De reden daarvoor kan je ontdekken in de nieuwe clip voor Fool The World, de nieuwe single.

In gezelschap van drummer Bert Minnaert (Nordmann) en gitarist Miguel Moors (Blackup) drong Van de Put op een donkere nacht kasteeldomein De Varens in Melle binnen om daar met zijn drietjes een clip voor het verleidelijke Fool The World in te blikken. Door die koelblauwe beelden te combineren met die van een achtervolging in de nachtelijke kasteeltuin, kreeg het geheel iets Lynchiaans, wat dan weer perfect past bij de song.

De song boeit vanaf de bassolo tot de uitdovende synthlijn en tussendoor blijkt de gitaar van Moors meer haakjes te hebben dan de gemiddelde kattentong. Voeg daarbij het zachtgerookte stemgeluid van Van de Put en je krijgt een nummer dat onder je vel kruipt. Ontdek het zelf hieronder.

13 maart 2021
Marc Alenus