Few Bits - Brick Houses

Few Bits - Brick Houses

Hoe luchtig de nieuwe single ook klinkt, zelfs de boze wolf kan hem niet omver blazen.

Hoe lang is het geleden dat we nog iets van Few Bits hoorden? Eigenlijk al van 2016, ook al kwam er twee jaar later nog een single uit, maar Starry Eyed  werd geput uit het album 'Big Sparks'. In 2019 nam Karolien Van Ransbeeck dan ook nog eens een begrijpelijke pauze na de geboorte van haar dochtertje. Maar kijk, in mei van dit jaar kwam dan de goede boodschap: Few Bits komt terug.

En hier is hij dan: de spikslinternieuwe single Brick Houses. En die laat horen waarom het zo terecht was dat The War On Drugs Few Bits tweemaal uitnodigde om mee te touren: we horen gelijkaardige toetspartijen en ook al waaieren de gitaren niet zo wijd uit, ook daarin weerklinkt een echo van die superband. Is het dan gewoon een doorslagje? Zeker niet! Er is die feeërieke stem van de zangeres, die de single een gouden randje geeft, en eerder doet denken aan Beach House of zelfs (voor de ouderen onder u aan Strawberry Switchblade).

Zelf zegt Van Ransbeeck dit over haar single: "Bakstenen huizen bieden bescherming tegen stormen, maar niet tegen verlies en tegenslag. Veiligheid is vaak meer een gevoel dan een feit. En soms is het slimmer om mee te surfen op de golven van het leven dan er tegen te vechten. Onze eerste single in acht jaar vangt zo'n moment waarop we ons helemaal buiten de tijd voelen, omdat één gebeurtenis alles belangrijker maakt. 'Don't fight the waves, learn to surf'."

Hoe Few Bits het ervan afbracht op Leffingeleuren, lees je hier. Wil je hen ook live zien, rep je dan naar:

11.10 Hnita, Heist-op-den-Berg (BE)
18.10 Left of the Dial, Rotterdam (NL)
19.10 Left of the Dial, Rotterdam (NL)
31.10 Crossing Border Festival @ Arenberg, Antwerpen (BE)
17 september 2024
Marc Alenus