Ernst - In Spring

Ernst - In Spring

In elk seizoen vinden Eigene Lachute en de zijnen wel iets melancholisch.

Met de lente op komst volgt er weer een deel van het vierluik waaraan Ernst al een tijd werkt. Eerder verschenen al de ep’s ‘Sad Seasons: Autumn’ en ‘Sad Seasons: Winter’ en zelfs in de lente vindt de band wel iets om te bewenen. Het zijn dan ook woelige tijden, al liggen die niet aan de inspiratiebron.

Voor 'Sad Seasons: Spring' zocht Ernst voor de muziek inspiratie bij de Noorse componist Edvard Grieg, spionagereeksen uit de jaren zeventig, French pop uit de jaren zestig en de dichtbundel 'Les Fleurs du Mal' van Charles Baudelaire. Dat is ook te horen op eerste single In Spring die drijft op een oosters aandoende fluitmelodie, een kabbelende baslijn en de fado-achtige zang van Debby Termonia. De tekst werd ontleend aan ‘A Light Exists In Spring’, een gedicht van Emily Dickinson, een Amerikaanse dichteres uit de negentiende eeuw.

Ontdek hem in de mooie clip waarin dat typische licht van maart doorheen het raam valt van een slaapkamer waarin drie jongeren zich bevinden. Ze hangen eerst lusteloos op en aan bed, maar geleidelijk aan komt er leven in hen. Een mooie parallel met het nieuwe leven dat de lente meebrengt.

De ep 'Sad Seasons: Spring' verschijnt op 21 maart. Wat had je gedacht?

14 maart 2022
Marc Alenus