Douglas Firs - One Day

Douglas Firs - One Day

Na het onverwachte succes van What If I Can, een nummer dat eigenlijk bedoeld was als eerste teasertrack van het nieuwe album ‘Heart Of A Mother’, brengt Douglas Firs nu de eerste officiële single van die plaat uit.

Laten we het eerst even hebben over de muziekvideo, want dat is een opmerkelijk verhaal. Voor de clip van One Day kon Douglas Firs samenwerken met een nogal beroemde LA-regisseur, die eerder muziekvideo's maakte voor Norah Jones, Bloc Party, Foster The People, Regina Spektor en... Jennifer Lopez, maar na het plaatsen van een teaser afgelopen zondag, stuurde één van de acteurs een bericht over rechtszaken en advocaten als de video online zou gaan. Lang verhaal kort: die video krijg je dus niet te zien. In plaats daarvan nam Gertjan Van Hellemont een camera en filmde zo’n hartverwarmend moeder-en-zoon-moment waar dit lied echt over gaat: hoop en liefde!

Muzikaal verrast de nieuwe single minder, maar of dat nu slecht nieuws is, durven we te betwijfelen. Van Hellemont heeft er weer duidelijk zijn ziel in gestoken. De sound mag dan ondertussen vertrouwd klinken, de afwerking is van zo’n hoog niveau dat je niet anders kan dan smelten voor zoveel schoonheid. De gitaren, synths, zang en percussie zijn nochtans bijna de eerste demo-opnames van Gertjan, aangevuld met bas en drums door trouwe bandleden Simon Casier en Laurens Billiet.

Dat er niets aan het toeval werd overgelaten, blijkt uit de namen van de mixer: Kevin Ratterman (Strand of Oaks, Ray LaMontagne, My Morning Jacket) en de naam van de man die de mastering deed: Fred Kevorkian (White Stripes, Black Keys).

Foto: Alexander D'Hiet

13 februari 2021
Marc Alenus