Concertgids Paasvakantie 2022

Concertgids Paasvakantie 2022

Bij ons geen vijgen na Pasen, maar oorvegen voor Pasen. Ziehier onze bescheiden tips voor de komende weken. Smullen maar!

Midlake - zaterdag 2 april 2022 - Trix

De band kwam en zag in 2006, maar uiteindelijk overwonnen Fleet Foxes. We hoorden bijna een decennium niets van Midlake, maar onlangs was daar toch die vijfde plaat ‘For The Sake of Bethel Woods’. Dat album komen ze dus in Antwerpen voorstellen, maar heimelijk hopen wij ook op bloedschone classics als Acts Of Man.

Still Corners - woensdag 6 april 2022 - De Casino, Sint-Niklaas

Op het drielandenpunt tussen dreampop, film noir en schattigheid vind je Still Corners. Helaas vertoeft de band nogal letterlijk in een stil hoekje. Hoog tijd om met deze onderschatte band kennis te maken! Een interessante double bill met Papercuts.

Trentemøller - woensdag 6 april 2022 - Trix, Antwerpen

Anders Trentemøller wordt dit jaar vijftig. Dus dacht hij nog eens de hort op te trekken met een heuse live band. Volgende week staat hij met het recentse album ‘Memoria’ in Trix.  De Deen stopt zoveel perspectiefjes in zijn muziek dat hij op zowat elke radiozender kan aarden. Met andere woorden: u heeft eigenlijk geen reden om er niet bij te zijn (behalve dan dat concert van Still Corners in Sint-Niklaas).

God Is An Astronaut - donderdag 7 april 2022 - Vooruit, Gent

God is niet alleen een dj, maar ook nog eens een astronaut (laten we Dirk Frimout niet op slechte gedachten brengen!). Het Ierse God Is An Astronaut timmert al twee decennia aan de postrockweg, maar bleef vooral in de schaduw van andere bands als Mono of Explosions In The Sky. Op 7 en 8 april haalt de crew achter het Dunk!festival het combo naar de Vooruit voor een show die eigenlijk al eenenvijftig weken eerder gepland stond. Het werkwoord "popelen" lijkt op zijn plaats. Het is overigens een mini-festivalaffiche met ook nog het Duitse Kokomo en het Zweedse Barrens.



Fontaines D.C - 8 april 2022 - Trix, Antwerpen

Veel woorden moeten we niet meer vuilmaken aan Fontaines D.C.. Dat doen ze zelf wel in Trix op 8 april. In drie jaar tijd ontpopte de band uit Dublin City zich van het zoveelste beloftevolle bandje tot één van de absolute sterkhouders van de nieuwe generatie rockbands (zie ook Shame, The Murder Capital, Idles, Yard Act). Wat ons betreft hoort Jackie Down The Line bij de beste singles van 2022 tot nog toe. Benieuwd of dat concert ook richting eindejaarslijstjes zal mogen.



Damien Jurado & Corrina Repp - zaterdag 9 april 2022 - De Spil Roeselare / donderdag 14 april - Handelsbeurs Gent

Duyster-huislieveling Damien Jurado verwent je oren in april twee keer. Op 9 april speelt de Amerikaanse singer-songwriter in De Spil in Roeselare, op 14 april passeert hij ook nog eens in de Handelsbeurs in Gent. Het voorprogramma is al even interessant als de hoofdact. Corrina Repp is de ex van Joe Hague van 31 Knots, waarmee ze in gezinsverband ook nog het bandje Tu Fawning had. Ze toert maar zelden in Europa. Dus grijp je kans!



Nothing - maandag 11 april 2022 - Botanique, Brussel / woensdag 13 april 2022 - Wilde Westen, Kortrijk

Wie zijn shoegaze graag stevig heeft, komt zeker aan zijn trekken bij de Amerikaanse band Nothing. Debuut Guilty of Everything was in 2014 een visitekaartje om u tegen te zeggen, maar ook laatste plaat ‘The Great Dismal’ verdient het om eindelijk live te worden voorgesteld. Op maandag 11 april mag je gaan muzikaal knikkebollen in de Botanique, twee dagen later krijg je nog een herkansing in De Kreun.

FOMO - zondag 17 april 2022 - Gent, Antwerpen, Brussel

Wat Super Tuesday is voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, is paaszondag dit jaar voor de concertliefhebber: overal gaat het gebeuren! In De Roma kun je je laven aan Timothy Showalter en diens band Strand Of Oaks, in de AB kun je naar de wildernis genaamd Snapped Ankles en een boogscheut verderop komt in de Botanique het überhippe Dry Cleaning langs. Wie het liever Belgisch houdt, kan dan weer in Bar Bricolage in Gent terecht voor onder andere Peuk en Pink Room.
Toen daMusic twee jaar geleden op Paaszondag het eerste daFestival organiseerde, was dat vanuit een extreem gemis aan live muziek. Maar zoveel keuzestress en fear of missing out op één dag… pffw!

2 april 2022
Christophe Demunter